1. Home
  2. Sajmovi
  3. BG Car Show 2018
  4. BMW M5 i X2 na BG Car Show
BMW M5 i X2 na BG Car Show

BMW M5 i X2 na BG Car Show

326
0
Podelite sa prijateljima:

BMW, po običaju, ima veoma zapažen nastup na beogradskoj automobilskoj fešti.

Na štandu BMW-a ujedno se nalazi i verovatno najzvučnija premijera ovogodišnjeg izdanja BG Car Show – performantni model M5. M5 je i dalje zasnovan na seriji 5 G30 sedanu i većih dizajnerskih promena između dva modela i nema. Najveća promena je u vidu sportskih branika, 19-inčnih felni (20-inčne jedinice su opcija) i četiri završetka izduvnih cevi. Mada su performanse u prvom planu, unutar M5 ostaje pretek prostora za pet putnika uz praktičan prtljažnik zapremine 530 litara.

Što se tiče pogona, BMW M5 pokreće 4,4-litarski turbo benzinac od osam cilindara. Razvija 600 konjskih snaga i do 100 km/h stiže za 3,4 sekunde, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Kupci koji uzmu opcioni Drivers Package tu granicu podižu na 300 km/h!

Druga velika premijera je BMW X2, novi sportski nastrojen SUV, koji smo već imali na testu. Mada se X2 pokazao kao odličan automobil, jasno je da je ciljna publika ovog modela mlađa populacija.

Još jedna velika premijera na BMW-ovom štandu jeste i8 u kabrio izdanju. BMW i8 Roadster – specifikacije trocilindarskog motora sa unutrašnjim sagorevanjem, zapremine 1,5 litara, su ostale nepromenjene, odnosno i dalje raspolaže sa 231 konjskom snagom i identičnim obrtnim momentom, dok je elektromotor, zadužen za pogon točkova prednje osovine, sada snažniji za tri konjske snage. Razlog prirasta snage leži u poboljšanoj baterijskoj jedinici koja sada raspolaže kapacitetom od 11,6 kWh, spram dojučerašnjih 7,1 kWh.  Ove modifikacije su donele i, za nijansu brži sprint do stotke: 4,2 sekunde.

Pogonski sklop koji će koristiti restilizovana verzija BMW i8 Coupe, identičan je onom koji je instaliran u BMW i8 Roadster.

 

 

 

(326)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments