1. Home
  2. Sajmovi
  3. Vodič kroz BG Car Show 2018.
Vodič kroz BG Car Show 2018.
1

Vodič kroz BG Car Show 2018.

1.51K
1
Podelite sa prijateljima:

Sajmovi automobila i motocikala održaće se od 22. do 28. marta na Beogradskom sajmu, uz učešće 350 izlagača iz dvadesetak zemalja.

Kako ove godine BG Car Show na veliku žalost pripadnika sedme sile neće imati dan za medije, zvanična manifestacija počeće 22. marta i trajaće do 28. marta. Cena pojedinačne karte je 300 dinara, ulaznice za studente i đake staju 150 dinara, dok je 27. mart označen kao porodični da, te će karta za roditelje sa decom koštati 500 dinara.

Radno vreme sajmova biće od 10 do 20 časova.

BG Car Show

Ovogodišnje izdanje najveće automobilske fešte u Srbiji biće, na prvi pogled, sa manje velikih premijera nego što je to bio slučaj prethodne godine.

British Motors – Distributer britanske grupacije Jaguar-Land Rover na beogradskom sajmu imaće zapažen nastup. Iz game Jaguara biće prikazani novi E-Pace, potom njegov veći brat F-Pace, koji će dolaziti i sa specijalnom, sajamskom cenom. Što se tiče ostatka ponude Jaguara tu će biti modeli XF i XE.

Što se tiče Land Rovera, na sajmu će biti izloženi Range Rover, Range Rover Evoque (u standardnoj i kabrio izvedbi), Range Rover Sport, Range Rover Velar, kao i Land Rover Discovery koji će nositi i sajamsku cenu od 35.990 evra.

Jaguar F-Pace

Toyota – Japanski brend je spremio nekoliko sajamskih akcija za potencijalne kupce. Toyota će između ostalog izložiti modele Yaris, Auris, Corolla, C-HR, RAV4, pikap Hilux i novi Land Cruiser.

Peugeot – Francuski proizvođač se smestio u sajamsku halu 1, gde će izložiti dobitnika „Svetski automobil godine“ za proteklu godinu, model 3008. Društvo će mu praviti i SUV braća, modeli 2008 i 5008. Tu će biti i gradski automobili 108 i 208, a čast C segmenta Peugeota brani bestseler – model 308. Nažalost, na osnovu prvih informacija, posetioci u Beogradu neće imati priliku da vide najnoviju uzdanicu, Peugeot 508.

SsangYong – Novi uvoznik i distributer vozila ove marke, Adriatic Auto, dovozi premijerno na BG Car Show model Rexton, uz koji će ići i popust do 2.000 evra. Pored njega biće predstavljeni modeli Tivoli i XLV.

Hyundai – Južnokorejski brend već godinama dobro stoji na srpskom tržištu, te ne čudi da će i na ovogodišnjem sajmu imati zapažen nastup. Ljubitelje automobila posebno će obradovati činjenica da će biti izložen Hyundai i30 N, prvi performantni model ove kompanije. Pored toga Hyundai je obezbedio potencijalnim kupcima sajamske popuste do 4.000 evra za izložene modele.

Hyundai i30 N

Infiniti – Infiniti će izlagati u Hali 4 Beogradskog sajma, a premijerno će predstaviti restilizovani model Q50, a pored njega na štandu će se naći i modeli Q60, Q70, Q30 i QX30.

Citroen – Od ponude francuskog proizvođača na ovogodišnjem izdanju BG Car Show, najinteresantniji će novi C4 Cactus, redak primerak u današnjoj industriji da jedan SUV model zaodene formu klasičnog hedžbeka. Uz to biće prikazani i C3, C-Elysée, C3 Aircross, novi C4 Cactus i C4 Picasso u više različitih verzija motora i nivoa opreme.

Mazda – Mazda na sajmu izlaže sve aktuelne modele ovog proizvođača na našem kontinentu. Pored Mazde2, Mazde3 i Mazde6, naći će se i SUV model CX-3 i CX-5. Posebna atrakcija biće model MX-5.

Mazda3

Kia – Južnokorejski brend ove godine izlaže u hali 4 Beogradskog sajma. Pored standardnih modela Rio, cee’d i cee’d sportwagon, Kia će prikazati i SUV adute kao što su Sportage, Stonic i hibridni model Niro. Najveću pažnju na štandu brenda Kia svakako će imati model  Stinger, sa kojim ovaj proizvođač ulazi u jedan novi segment. 

Dacia – Epitet niskobudžetni koji prati Daciju taman odgovara realnom stanju kupovne moći prosečnog građanina naše države. Zvezda ovogodišnjeg nastupa brenda Dacia biće svakako novi Duster koji dolazi sa početnom cenom od 11.990 evra. Dacia će izložiti i ostatak aktuelne game po sajamskim cenama.

Suzuki  – Distributer Suzukija za Srbiju, Euro Sumar, izlaže devet automobila u hali 1. Između ostalog Suzuki će prikazati novi Ignis, potom modele Vitara, S-Cross, Swift i Baleno.

BMW i MINI – BMW će imati još jedan tradicionalno bogat nastup na manifestaciji BG Car Show. U premijum prostoru u hali 3 biće predstavljen niz noviteta bavarskog brenda. Beogradska publika imaće priliku da premijerno vidi BMW i8 u kabrio izdanju, novi BMW M5, kao i prvu generaciju SUV-a X2. Pored toga, BMW će izložiti i električni i3 u Melbourne red boji, kao i niz drugih aktuelnih modela ovog proizvođača. Za potencijalne kupce su obezbeđene specijalne sajamske akcije te će tako npr. BMW 318d Edition M Sport Shadow koštati 37.000 umesto standardnih 48.100 evra.

Mini će prikazati nekoliko modela, a specijalne cene obezbeđene su za model Mini Cooper Countryman i Mini Cooper D Countryman.

BMW X2

Renault – Renault će na predstojećem BG Car Show-u prikazati svoju potpuno obnovljenu gamu vozila. Lokalni distributer je obezbedio brojne sajamske akcije, a između ostalog na štandu će se naći Megane u različitim karoserijskim izvedbama kao i Captur, Kadjar, Clio…

Ford – Američki proizvođač će premijerno beogradskoj publici predstaviti novu generaciju modela Fiesta. Pored Fieste na štandu u hali 1 biće izloženo 11 automobila iz aktuelne Ford ponude: Focus, C-MAX, S-MAX, Kuga, Ranger, Mondeo, Edge, EcoSport.

Opel – Premijerno će biti predstavljeni modeli Insignia Exclusive Country Tourer i Insignia Sports Tourer, a posebnu pažnju posetilaca privući će i sajamski noviteti u vidu modela Crossland X i Grandland X. Pored ovih, štand Opela oplemeniće i modeli Adam, Astra, Astra Sedan, Astra ST, Corsa, Mokka X i Insignia Grand Sport.

Opel Insignia Grand Sport

Škoda – Kompanija AUTO ČAČAK najavljuje da akcijske cene modela neće biti aktuelne samo za vreme trajanja sajma, već važe za sve narudžbine do 15. aprila. Beogradska publika imaće priliku da premijerno vidi model Karoq, kao i ostatak kompletne game češkog brenda.

Volvo – Švedski proizvođač će u hali 4 predstaviti XC40, dobitnika nagrade „Evropski automobil godine“ za ovu godinu. Pored njega biće izloženi i XC60, XC90, kao i S90.

Mercedes – Trokraka zvezda imaće grandiozan nastup na ovogodišnjem BG Car Show-u. Premijerno će beogradskoj publici biti prikazani novi CLS kao i nova generacija A klase koja u Beograd stiže direktno iz Ženeve. Pored toga, posetioci BG Car Show imaće priliku da vide i novi pikap Mercedesa – X klasu. Uz pomenute modele biće izloženo još pregršt automobila uključujući i B klasu, C i E klasu, GLE, GLC

Mercedes CLS

Honda – Honda će imati i jednu od najinteresantnijih premijera na celoj manifestaciji, a u pitanju je naravno aktuelni rekorder Nirburgringa Honda Civic Type R. Na štandu će se naći i standardna verzija Civica, kao i model CR-V i HR-V.

Seat – Najveća atrakcija Seata biće Leon Cupra. Španski brend prikazaće i modele Ibiza, Arona i Ateca.

Audi – Na BG Car Show Audi dovozi dva velika aduta – modele A7 i A8 sa produženim međuosovinskim rastojanjem. U ponudi će biti i veliki broj drugih vozila, a u Audiju posebnu pažnju posetiocima skreću na model Q3 sa motorom 2.0 TDi 150 ks sa akcijskom cenom od 24.990 evra.

Volkswagen – Ovogodišnji slogan distributera za VW glasi „Nikad bolje“. Ponuda uključuje preko sedam različitih modela sa sajamskom cenom. Volkswagen će izložiti praktično celu gamu od stegonoše Arteona do malenog up-a. Kao i prošle godine biće prikazana i električna varijanta Golfa. 

Volkswagen Arteon

FCA – U trenutku pisanja ovog teksta, zvaničnici FCA nisu dostavili plan izlaganja na ovogodišnjem izdanju BG Car Show. Ipak, verujemo da će Alfa Romeo izložiti sve aktuelne adute na čelu sa Stelviom i Giuliom, kao i da će glavna zvezda Fiatovog štanda biti restilizovani 500L. Jeep će sigurno prikazati Renegade, a bilo bi lepo i da vidimo u Beogradu novu generaciju Wranglera.

Đorđe Platiša

 

(1512)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Marko Kraljevic

Neverovatna, ali istinita je činjenica da se Škoda Octavia kod više dilera na ovogodišnjem sajmu reklamira kao da je na nekakvom popustu, ali je u stvari poskupela nekoliko dana pred sajam, na primer, osnovni model 1.0 TSI 85 kw je sa 13.500 evra koliko je koštao kod skoro svih dilera skočio na 13.908 evra, i onda oni to prikazuju kao nekakav popust, sto bi se reklo J.L.Z. Ovo je inace jedan od najprodavanijih modela na našem tržištu. Dobra fora, dovoljna da ne kupim ovaj auto, vec neki drugi. Za inat.