1. Home
  2. Vesti
  3. Najpouzdaniji i najnepouzdaniji modeli iz B segmenta
Najpouzdaniji i najnepouzdaniji modeli iz B segmenta
12

Najpouzdaniji i najnepouzdaniji modeli iz B segmenta

19.65K
12
Podelite sa prijateljima:

Mali automobili su posebno popularni u Evropi, gde su idealan prevoz u gradskim saobraćajnim gužvama. Kao i kod svih ostalih, i kod njih postoje oni pouzdaniji i oni malo manje pouzdani.

Ponuda u ovom segmentu je bogata, a najbolji način da se odredi pouzdanost jednog modela je da se pitaju vlasnici.

U istraživanju za 2017. godinu, WhatCar je anketirao 14.200 vozača, koji su naveli probleme koje su imali sa svojim automobilima u poslednjih 12 meseci. Relevantno pitanje je bilo i koliko je dotični problem izbacio vozilo van stroja, i koliko novca je iziskivala popravka.

Oni koji su imali najmanje problema i koji su vadili najmanje novca iz džepa, zauzeli su vrh tabele, a oni koji su se družili s majstorima danima, i završavali sa više od 100 funti za popravku, nisu prošli najsjajnije.

Ukupno 21 mali automobil je uključen u istraživanje, a ovo su liste najboljih i najgorih.

Najpouzdaniji

  1. Audi A1

Rezultat: 93,1%

Sportback verzija sa petoro vrata zauzima treće mesto na listi najpouzdanijih, i ispred je verzije sa troje vrata, koja je u prodaju krenula par godina ranije. Samo 17 odsto A1 je imalo probleme a svi automobili su bili u voznom stanju i bili popravljani za manje od nedelju dana. Problemi su prijavljivani samo na starijim automobilima.

  1. Toyota Yaris

Rezultat: 94,2%

Predstavnik japanske marke u B segmentu gotovo da nije imao zabeleženih problema. Jedino su kod starijih modela bili prijavljeni sitni problemi s karoserijom.

  1. Honda Jazz

Rezultat: 100%

Nijedan od anketiranih vlasnika Honde Jazz nije prijavio bilo kakav problem sa svojim vozilom, tako da je japanski hedžbek ostvario perfektan rezultat. Prethodna generacija Jazza je takođe prošla veoma dobro.

Najnepouzdaniji

  1. Volkswagen Polo

Rezultat: 58,8%

Nešto preko 20% vlasnika VW Pola je prijavilo probleme na svojim vozilima, a najčešći je bio vezan za električni sistem (15%), a polovina se odnosila na klima uređaj. U ostatak „problematike“ se ubrajaju start/stop sistem, zadnja kamera i ekran info-zabavnog sistema.

  1. Mazda2

Rezultat 52,7%

Mazda2 sa benzinskim motorom je takođe imala mnogo problema sa električnim sistemom, a kao u slučaju Pola, dobar deo se odnosio na klima uređaj, dok je više od 10% automobila imalo problem sa gorivnim sistemom.

  1. Nissan Note

Rezultat: 48,6%

Kod gotovo 36% Nissana Note su prijavljeni problemi. Elektrika motora je bila problematična kod 10% benzinskih modela, a ukupno 18% Notea je imalo probleme sa nemotornim električnim sistemom, dok su kod 14% zabeleženi problemi sa ogibljenjem.

 

 

(19647)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan

Dakle, po pitanju pouzdanosti Japanci definitvno caruju. Najapanskiji brend je očito HONDA, dok najmanje kose oči ima Nissan…. Eto, nisu samo američka istraživanja koja ovo jasno sugerišu

Đole

Isto tako, nije prvi put da A1 nosi titulu najpouzdanijeg u ovom segmentu. Gde ima dima…

Zvezdan

Prema ovome, najpouzdanija je Honda. U konkurenciji od 21-og modela, Audi A1 je treći (što je fenomenalan uspeh), ali je Polo 19-ti, što baš i nije pohvalno. Blizanci

Odesza

Novi Polo i A1 nisi bliznaci…
Polo je baziran na MQB A0 dok je A1 još uvjek na temeljima stare PQ platforme.

Zvezdan

Hvala 🙂 nisam znao

Drax

Ja se oduvek kunem u wv…..da je ocajan auto.Jos od kad sam vozio golf klub i to kupljen od dede,pravih 80000 km,nije vozen po snegu,itd,itd….Ako ga odrzavas kako treba(original delovi,dobar servis) kosta Boga oca

Yankee

CVT u Nissanima ni moze da traje ni 60.000 milja.

Zvezdan

Brate, to mnogo strašnije zvuči nego da kažeš, traje bar 100.000 km:)

Yankee

Sta je km? :)))

Srdjan

Konvertibilna marka 🙂

Mladen

Skoro sve nemačke modele sam izvozao BMW najviše,itd,ali VW golf -4 TDI- 96kw zadnja serija 2003 god mi je najzahvalniji ali samo ovaj model uvezao sam ga 2012 ,vozim ga još I neću ga ni menjati,samo redovan servis I orginalni delovi I bezprekoran auto