1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini ne želi turbo u superautomobilima ali je hibridna asistencija dobrodošla
Lamborghini ne želi turbo u superautomobilima ali je hibridna asistencija dobrodošla
0

Lamborghini ne želi turbo u superautomobilima ali je hibridna asistencija dobrodošla

248
0
Podelite sa prijateljima:

Električni Lamborghini nije ni na vidiku.

Budući tradicionalni Lambovi modeli neće slediti Urusovu turbo tehnologiju, jer kompanija ne želi da na bilo koji način ugrozi poznati zvuk iz izduva. S druge strane, kompanija smatra da je hibridna tehnologija bolja opcija, jer se smanjuje emisija štetnih gasova, ali zvuk i dalje ostaje „zapanjujući“.

„Smatram da će zahtevi za smanjenjem emisije CO2 biti u budućnosti ispoštovati kroz korišćenje hibridnog sistema, koji zadržava prirodnu notu atmosferskog motora, ali značajno redukuje emisiju ugljen-dioksida i potrošnju goriva“ , rekao je Mauricio Ređijani, glavni tehničar Lamborghinija.

Ređijani je naveo da će eventualne zamene za Aventador i Huracan zadžrati atmosferske motore, ali bi mogli da dobiju izvesnu hibridnu asistenciju. On naglašava dve glavne prednosti: bolji odziv na papučicu gasa i osiguravanje važnog faktora u vezi s diferenciranjem u odnosu na turbo motore – zvuka. Na taj način Lamborghini želi da se izdvoji u odnosu na konkurente iz Ferrarija i McLarena.

Ređijani je bio potpuno otvoren u vezi sa mogućnošću uvođenja hibiridnih modela. Na Salonu automobila u Detroitu ove godine, on je izjavio da kompanija nastoji da pronađe načine da neutrališe dodatnu masu elektromotora i baterija za sledeći Aventador.

Ipak, Lamborghini nema nameru da lansira električni model. Prvi hibrid marke će biti Urus, koji će stići 2019. sa pogonskim sistemom Porsche Panamere Turbo S E-Hybrid (4,0-litarski V8 + elektromotor).

 

 

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments