1. Home
  2. Life
  3. Putopisi
  4. Salon automobila u Ženevi – šta treba da znate ukoliko planirate posetu
Salon automobila u Ženevi – šta treba da znate ukoliko planirate posetu

Salon automobila u Ženevi – šta treba da znate ukoliko planirate posetu

327
0
Podelite sa prijateljima:

Salon automobila u Ženevi slovi za jedan od tri najveća i najuticajnija u svetu. Zbog te činjenice, proizvođači automobila se utrkuju, ne bi li svoju gamu predstavili na najbolji mogući način, naravno, sve začinjeno punim sjajem i glamurom.

Čitav događaj tradicionalno prati veliki broj novinara, koji dolaze sa svih mogućih strana sveta, kao i brojni posetioci i zaljubljenici u automobile. Švajcarska je jedna od najbogatijih i najuređenijih zemalja sveta, i dovoljna je jedna poseta salonu da se i sami uverite zašto je tako. Sve je organizovano na najvišem mogućem nivou i podređeno je posetiocima.

Kako drugačije da idemo na salon automobila nego – automobilom. Čim se prođe Lozana i počne se približavati Ženevi, jasni su znakovi koji vas upućuju ka hali i parkingu, a kada se uđe u grad, pored putokaza, tu su i saobraćajni policajci, kao i radnici zaduženi da vas upute na pravo mesto!

Parkinga ima sasvim dovoljno, nalaze se na otvorenom, a takođe postoje i oni zatvorenog tipa. Cena parkinga je 25 franaka za ceo dan. Kada ste parkirali svoje vozilo, ljubazni radnici vas upućuju do najbliže autobuske stanice, sa koje saobraćaju posebne linije, namenjene isključivo za vožnju do hale.

Treba naglasiti da je vožnja besplatna. Autobus staje direktno ispred ulaza velelepnog Palexpo zdanja, koji sadrži 106.000 kvadratnih metara izložbenog prostora. Kada se u obzir uzme švajcarski standard, cene ulaznica i nisu tako visoke. Naime, za jednu ulaznicu treba izdvojiti 16 franaka.

Nakon ulaska u halu, možete se informisati o svemu što vas zanima, a takođe možete uzeti brošure i mape, uz pomoć kojih ćete se lakše snaći u potrazi za onim što vas interesuje.

Celodnevni boravak neće predstavljati nikakav problem, zato što se u hali nalazi sve ono što vam je potrebno: dovoljan broj toaleta, restorana sa običnom i brzom hranom, štandova sa pićem, posebnih prostorija za pušače…

Nakon nekoliko sati obilaska, umor je primetan, pogotovo kod onih koji baš i nisu u formi, ali ljubav prema automobilima vas vodi dalje, tako da se nakon obilaska svih štandova nećete pokajati i praktično ćete zaboraviti na umor.

Naša preporuka za sve ljubitelje automobila je da ako su u mogućnosti, obavezno treba da posete Ženevu u vreme trajanja salona. Doživljaj je neverovatan!

Tekst i fotografije: Maja Petrović

 

 

 

(327)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments