1. Home
  2. Vesti
  3. Marke Opel i Škoda doživele ogroman pad vrednosti
Marke Opel i Škoda doživele ogroman pad vrednosti
0

Marke Opel i Škoda doživele ogroman pad vrednosti

988
0
Podelite sa prijateljima:

Svake godine specijalizovane konsultantske kuće vrše procenu vrednosti automobilskih marki. Kako smo već izvestili, najvrednija automobilska marka na svetu postao je Mercedes-Benz, preuzimajući presto od Toyote, a ispred BMW amblema.

Ovaj put, donosimo vam prikaz sa najvećom promenom vrednosti u odnosu na prošlu godinu. Među dobitnicima se ističe Aston Martin sa ogromnim procentom uvećane vrednosti, čemu može da zahvali, ne toliko rastu performansi, već niskoj vrednosti prethodne godine. Stoga, iako u procentima drastično manji, mnogo je impresivniji rast marki u porfoliju Jaguar Land Rovera, nego rezultat koji je britanska marka postigla.

Mnogo je interesantnija lista marki sa najvećim gubitkom vrednosti, prema kojoj je Opel izgubio čak dve trećine prošlogodišnje vrednosti, uz upadljiv pad i, među nama, veoma popularne Škode. Plasman na ovoj listi je za dlaku izbegao i japanski Nissan, ali je ostvario, takođe, drastičan pad vrednosti.

 

(988)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments