1. Home
  2. Vesti
  3. BMW: Ako zabrane dizel, vraćamo vam novac
BMW: Ako zabrane dizel, vraćamo vam novac
1

BMW: Ako zabrane dizel, vraćamo vam novac

3.27K
1
Podelite sa prijateljima:

Iako je nemački sud dozvolio egzil dizel motora iz gradova, a kancelarka Merkel potom pozvala urbane oblasti da samostalno odluče o sudbini tog goriva, proizvođači automobila uveliko se spremaju za „najcrnji scenario“. 

Tako je BMW izdao saopštenje kupcima na lizing u Nemačkoj. Ukoliko u krugu od 100 kilometara od njihovog prebivališta zabrane upotrebu dizel motora, svi kupci mogu vratiti vozila, a BMW će im vratiti novac.

Ipak zvaničnici bavarskog proizvođača veruju da će zabrana važiti samo za starije dizel agregate, jer nove pogonske jedinice poštuju regulativu štetnih gasova. BMW se takođe nada da će najnovijom ponudom za povratak dizel vozila ojačati veru kupaca u ovaj tip goriva.

Peter van Bizbergen, šef marketinga i prodaje BMW-a u Nemačkoj veruje da neće doći do velikih promena u prodaji. „Naši dizel agregati su spremni za budućnost. Dizel motori zahvaljujući multifiltraciji u izduvnom sistemu postaju veoma čisti“ izjavio je Van Bizbergen.

Takođe, BMW će ponuditi dodatan bonus pri zameni „staro za novo“ za dizel modele koji su Euro 4 i niže klase. Potencijalni kupac dobiće bonus od oko 2.000 evra ukoliko se odluči za kupovinu električnog, hibridnog ili Euro6 modela.

(3266)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimir

Eto nama jeftinih BMWa ??