1. Home
  2. Vesti
  3. Zlatan Ibrahimović i njegov Porsche 911 GT2 RS
Zlatan Ibrahimović i njegov Porsche 911 GT2 RS
0

Zlatan Ibrahimović i njegov Porsche 911 GT2 RS

700
0
Podelite sa prijateljima:

Igrač fudbalskog kluba Manchester United, Zlatan Ibrahimović, primećen je kako na trening stiže sa novim automobilom.

U pitanju je performantni, puristički Porsche 911 GT2 RS. Ovaj automobil razvija čitavih 700 konjskih snaga, što mu omogućava sprint do „stotke“ za 2,8 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 340 km/h. Zahvaljujući korišćenju laganih materijala poput ugljeničnih vlakana, magnezijum i aluminijuma, 911 GT2 RS ima masu od svega 1.470 kilograma sa svim tečnostima. U slučaju Zlatana Ibrahimoviča, dokupljen i opcioni Weissach paket koji smanju masu modela za još 30 kilograma.

Možda same cifre ne govore dovoljno kakav je fantastičan automobil u pitanju, ali sve teoretske performanse pretočile su se u realno prošle godine kada je 911 GT2 RS postao najbrži serijski automobil na Nirburgringu sa vremenom 6:47.3.

Ibrahimović je poznat u javnosti kao ljubitelj automobila, a pomenuti Porsche nije najskuplji model u njegovoj kolekciji. Ta uloga pripada automobilu Ferrari LaFerrari.

Naturalizovanom Šveđaninu ugovor sa Manchesterom ističe na leto i gotovo je izvesno da će Ibrahimović napustiti klub. Kao potencijalna opcija za nastavak karijere 36-godišnjeg napadača javlja se američki MLS, odnosno klub LA Galaxy.

(700)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments