1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche se pridružuje Daimleru, Geelyju i Italdesignu
Porsche se pridružuje Daimleru, Geelyju i Italdesignu
0

Porsche se pridružuje Daimleru, Geelyju i Italdesignu

172
0
Podelite sa prijateljima:

Reč je o kompanijama koje leteće automobile vide kao saobraćajno rešenje budućnosti u zakrčenim megalopolisima.

Metropole širom sveta se suočavaju sa konstantnim prilivom novog stanovništva, smatra Porsche, tako da su nekada potrebni sati da bi se došlo do aerodroma, primera radi.

„Postoji i druga dimenzija, koja podrazumeva potpuno odsustvo saobraćajnih gužvi“, rekao je Porscheov šef prodaje, Detlef fon Platen. „Zašto ne bismo razvijali nešto u tom smeru?“

„Pomislite na Meksiko ili Brazil – tamo ima gradova koji su kao košnice i ukoliko imate putovanje od 20 kilometara, to može da traje četiri sata, dok je vazdušnim putem potrebno samo nekoliko minuta“, rekao je fon Platen.

Porsche smatra da je takozvani „trodimenzionalni prevoz“, u kojem se uz pomoć dronova izbegavaju zagušeni putevi na zemlji, rešenje budućnosti i ujedno način da se kompanija diferencija u odnosu na konkurenciju. „Baš kao što vozite Porsche, tako bi leteli dronom, bez potrebe da pilotirate ili posedujete dozvolu“, zaključio je fon Platen.

Porsche je u ranoj fazi stvaranja nacrta letećeg taksija, ali očekuje da bi projekat mogao da bude finalizovan za desetak godina, sa usavršavanjem tehnologije, koja bi omogućila realnu primenu, rekao je Mihael Štajner, Porscheov šef razvoja u Ženevi.

Takođe, salon automobila u Švajcarskoj su iskoristili Italdesign i Audi, predstavivši Pop.Up Next, koji predstavlja sledeću razvojnu fazu Pop.Up autonomnog letećeg automobila. Naravno, Audi, Porsche i Italdesign pripadaju VW grupi.

Daimler je prošle godine bio među kompanijama koje su investirale u nemački „Volocopter“ u cilju razvoja letećeg električnog taksija. Volocopter je petosed sa sposobnošću vertikalnog uzletanja i sletanja, namenjen za taksiranje.

Vlasnik Volvoa, Zheijang Geely Holding Group je kupio kompaniju Terrafugia, američku firmu koja je razvila leteći automobil, koji bi na tržište trebalo da stigne već sledeće godine.

 

(172)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments