1. Home
  2. Vesti
  3. Audi e-tron: uplatom depozita postajete privilegovan kupac
Audi e-tron: uplatom depozita postajete privilegovan kupac
1

Audi e-tron: uplatom depozita postajete privilegovan kupac

169
1
Podelite sa prijateljima:

Audi je počeo sa prijemom onlajn depozita za prve primerke serijske verzije svog novog električnog e-tron SUV modela. Rezervaciju svog primerka, doduše još uvek samo u Velikoj Britaniji, možete učiniti polaganjem depozita od 1.000 britanskih funti. Dolazak u prodajne salone na Ostrvu, najavljen je za kasniji deo ove godine. 

Kao što je to deklarativno bio slučaj i sa Teslom i hedžbekom Model 3, prethodne godine, uplaćeni depozit se odbija od kupoprodajne cene, koja u ovom trenutku još uvek nije obelodanjena. Međutim, uplatom depozita, kupac dobija izvesne privilegije. Postaje član Kluba prioritetnih naručilaca (Priority Order Members Club), čime stiče pristup specijalnim događajima kao i ekskluzivnim promocijama, pre same isporuke naručenog primerka, Audi centru. 

Jaguar I-Pace, kao rival e-trona, doživeo je javnu premijeru na Salonu automobila u Ženevi, početkom nedelje. Tokom predstavljanja Jaguarovog krosovera, oko 250 prototip primeraka Audijevog pulena, moglo se videti na ulicama Ženeve. Kao da su Nemci hteli da ukradu šou od Britanaca.   

Novi e-tron je prvo Audijevo vozilo u pohodu na osvajanje tržišta elektropogonjenih premijum krosovera. Pored njega, još osam modela sa povišenom pozicijom sedenja bi trebalo da budu predstavljena do kraja decenije.

Pored evropskog, proizvođač ključnim tržištima za e-tron, doživljava kinesko i američko, sa jasnom percepcijom da su glavni konkurenti Tesla Model X, kao i pomenuti Jaguar I-Pace. Kao što se vidi na ekskluzivnim fotografijama koje je preneo Autoexpress, serijska verzije e-trona bi trebala da poseduje nešto smireniju formu u odnosu na koncept, premijerno predstavljen 2015. godine. Kako je glavni dizajner kompanije Mark Lihte već izjavljivao da se Audi opredelio za jasnije izražene razlike u dizajnu, među modelima u gami, e-tron će posedovati drugačiji prednji deo, kao i oblik, u poređenju sa konvencionalnim krosoverima Q5 i Q7, sa srazmerno manjom maskom hladnjaka i preoblikovanim prednjim svetlosnim grupama.

Sa širokom ramenom linijom koja se proteže celom dužinom krosovera, i sa zadnjim krajem izvedenim u kupe stilu, deluje dinamičnije od ostalih krosovera iz Audi game. Kod električnih modela, aerodinamika je uvek u prvom planu. Cilj proizvođača je da koeficijent otpora svede na svega 0,25Cd, maksimizirajući na taj način autonomiju.

Još uvek nismo videli enterijer, ali za očekivati je da je inspiracija pronađena u nedavno predstavljenoj perjanici. Virtualni kokpit će biti prilagođen pogonskom sklopu električnog krosovera, pa će se na njemu očitavati podaci o dometu, načinu korišćenja energije iz baterije, vremenu dopune. Dva ekrana info-zabavnog sistema, koje smo već videli u A8, takođe bi trebali da budu implementirani. Očekujemo treći nivo autonomne tehnologije, najmanje kao opcionu ponudu. Uprkos tome što e-tron promoviše kupe liniju, verovatno je da će biti u mogućnosti da ponudi smeštaj za pet putnika, sa ponudom prostora koja je uporediva sa konvencionalnim Q5.

SUV počiva na adaptiranoj verziji MLB platforme, koja je temelj i za Q5 i Q7. Detalji o pogonskom sklopu e-trona, još uvek su strogo čuvana tajna, ali je poznato da je koncept koristio tri elektromotora: jedan na prednjoj i dva na zadnjoj osovini. Na taj način, konceptni e-tron, imao je pogon na svim točkove.

Audi je još ranije potvrdio da cilja domet od 500 kilometara sa ovim modelom. Konceptni model je posedovao 500 konjskih snaga uz 800 Nm obrtnog momenta.

Moguće je da će Audi primeniti sličnu strategiju Teslinoj, odnosno da će ponuditi više nivoa izlazne snage. Na taj način, biće omogućena niža cena osnovnog modela, posebno spram performantnih verzija, koje će se takođe, verovatno naći u ponudi. Moguće je da će se pojaviti i e-tron Sportback coupe, SUV koji je u konceptnoj formi prikazan prošle godine.

(169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Elon Musk

Da nije mzd i ovo neki Tesla killer? Bilo ih je previse u zadnjih par godina, pa svi propadnu 😀
Tesla do pobjede.