1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo S60 (2019.) – procurele prve fotografije i informacije
Volvo S60 (2019.) – procurele prve fotografije i informacije
0

Volvo S60 (2019.) – procurele prve fotografije i informacije

383
0
Podelite sa prijateljima:

Predstavljamo prvu fotografiju i informacije vezane za novi premijum sedan Volvo S60, koji će se na tržištu naći na samom kraju tekuće, ili početkom 2019. godine a postaviće se kao konkurencija tek restilizovanoj Mercedesovoj C klasi, koja kreće sa prodajom nakon ženevske manifestacije.

Iako u istoj klasi, pa čak sa debijem u veoma slično vreme, teško je zamisliti da će neki kupac imati dilemu između Volvoa S60 i serije 3 iz BMW-a, s obzirom na veoma različit imidž ova dva premijum brenda.

Pre samo nešto više od dve nedelje, desila se premijera novog karavana u Volvo gami koji nosi oznake V60, a iz broja reakcija i komentara čitalaca, jasno je da se radi o modelu koji je inicijalno pokupio simpatije publike i već se može reći da je opšteprihvaćen. Prvi javni nastup noviteta se desio na Salonu automobila u Ženevi, a u prodajne centre širom sveta, stiže u kasnijoj fazi godine.

Izgled enterijera aktuelnog S60

U skladu sa tržišnim trendovima, novi Volvo S60 će biti veći od prethodnika, što je uostalom slučaj i sa karavanskim izdanjem V60. Novi V60 je dugačak 4.761 milimetara (+126 milimetara duži od aktuelnog modela), ali će zato sa širinom od 1.850 milimetara biti uži od prethodnika za 49 milimetara. Nasuprot tome, očekuje se da trag točkova bude širi, kako bi limuzina bila stabilnija od modela kojeg menja. Međuosovinsko rastojanje je poraslo za 96 milimetara, i iznosiće 2.872 milimetara. Ovo će značiti dosta više prostora u enterijeru noviteta. Najavljen je i prtljažnik sa zapreminom većom od skromnih (za ovu klasu) 380 litara, kolika ona iznosi u aktuelnom modelu, a što je identično onome što poslednja generacija VW Golfa nudi vlasnicima.

Što se pogonskih sklopova tiče, zvanične potvrde nema, ali se očekuje da ona u potpunosti sledi ponudu koja je promovisana sa tek predstavljenim Volvoom V60. To znači, da ovaj novitet sasvim sigurno neće pogoniti trocilindarski agregat. 

Naravno, ni cene još uvek nisu poznate, ali se pretpostavlja da će S60 biti, u proseku, za oko 8.000 evra jeftiniji od V60.

Novi S60 će se proizvoditi u novoj Volvo fabrici, koja se nalazi u komšiluku BMW pogona, lociranih u Južnoj Karolini. Prema ranijim proizvodnim planovima kompanije, limuzina je trebalo da se nađe na proizvodnim trakama I belgijskog pogona u Gentu, ali ova lokacija nije izvesna.

 

 

(383)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments