1. Home
  2. Vesti
  3. Proizvodnja modela Polestar 1 se udvostručuje usled visoke tražnje
Proizvodnja modela Polestar 1 se udvostručuje usled visoke tražnje
0

Proizvodnja modela Polestar 1 se udvostručuje usled visoke tražnje

718
0
Podelite sa prijateljima:

Perjanica Polestar 1 kreće sa prodajom sledeće nedelje, na najvažnijim evropskim tržištima. Zahtevani depozit prilikom potvrde narudžbe iznosi 2.500 evra.

Polestarov debitantski model, ručno izrađeni plug-in hibrid Polestar 1, mogao bi biti proizveden u većoj seriji od predviđene, zbog neočekvano visoke tražnje, otkrio je jedan od čelnika kompanije.

Polestar je nastupio na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, kao zasebna marka. Ovo se desilo po prvi put, a tom prilikom je Džonatan Gudman razgovarao sa novinarima. On je izjavio da trenutno postoji oko 6.000 preliminarnih narudžbi od strane kupaca, odnosno da je kompanija primila toliko izjava o zainteresovanosti za kupovinu ovog modela. Visok broj narudžbenica posebno dobija na težini, ukoliko se zna da prodajna cena noviteta još uvek nije zvanično potvrđena.

 

Inicijalno, Polestar je planirao seriju od samo 1.500 primeraka, čija je proizvodnja planirana za kineski pogon Čengdu. Međutim, Gudman je izjavio kako bi se lako moglo desiti da se limitirana serija udvostruči, kako bi svako ko je poželeo, dobio svoj primerak.

Prvi čovek kompanije Polestar, Tomas Ingenlat je izjavio kako će prilikom obavezujuće odluke o kupovini, kupci morati da izdvoje depozit u iznosu od 2.500 evra. Prodaja kreće od sredine marta, iako još uvek nije determinisana cena vozila. Bilo kako bilo, očekivana je viša, od prvobitno objavljene cene koja je postavljena na iznos od 150.000 evra.

Za plaćeni iznos, kupci će dobiti ručno izrađen automobil, koji obiluje plastikom ojačanom ugljeničnim vlaknima. Pogonski sklop će biti izveden u plug-in hibridnoj tehnologiji, koji obezbeđuje oko 600 konjskih snaga i 1.000 Nm obrtnog momenta. Posedovaće domet od oko 150 kilometara, u čisto električnom režimu. Uz elektromotor, za pogon se koristi i benzinska četvorocilindarska jedinica zapremine dve litre, uz moć od 340 konjskih snaga.

Iako će i pored toga Polestar 1 biti izrađen u limitiranoj seriji, verovatno je da će doživeti novu generaciju, kaže Gudman. Onda kada kompanija bude lansirala jeftinije modele, potpuno električni model 2 u limuzinskom izdanju, kao i model 3 koji će biti pripadnik SUV segmenta, verovatno je da će doći nova generacija modela Polestar 1. Na tu temu Gudman kaže: “Uvek ćemo želeti da imamo perjanicu u gami.”

 

(718)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments