1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2018
  4. Predstavljen BMW X4 (galerija)
Predstavljen BMW X4 (galerija)
0

Predstavljen BMW X4 (galerija)

383
0
Podelite sa prijateljima:

Prikazani BMW M8 koncept je juče pokupio pažnju kompletne javnosti, te je premijera X4 skrajnuta na marginu salona automobila u Ženevi. 

X4 je derivativni model, nastao na osnovi X3, a BMW ga u svojoj gami vidi kao mlađeg brata X6. Druga generacija X4 je znatno porasla, te je novi model veći od starog u skoro svim pravcima. Jedino je zarad nižeg težišta i sportskijeg utiska u vožnji niži od prethodnika za 3 milimetra.

Unutar kabine veći prostor doneo je blagodeti putnicima na zadnjoj klupi, obzirom da sada imaju 27 milimetara više prostora za noge. Prtljažnik je sasvim pristojan sa korisnom zapreminom od 525 litara.

Potencijalni kupci će moći da izaberu između tri benzinska i četiri dizel motora. Liniju predvode dva modela BMW M Performance. Šestocilindarski benzinski motor pod haubom modela BMW X4 M40i  donosi maksimalnu izlaznu snagu od 360 ks. Model BMW X4 M40d pokreće dizel motor sa šest cilindara od 326 ks. Model BMW X4 xDrive30d isto tako svoju snagu crpi iz šestocilindarskog dizel motora, ovog puta sa 265 konjskih snaga.

Svi modeli će koristiti osmostepenu automatsku transmisiju, dok pogon na sva četiri točka dolazi kao standard.

Kompletnu prezentaciju možete pročitati ovde. 

(383)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments