1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2018
  4. Elektro Ženeva II deo
Elektro Ženeva II deo
0

Elektro Ženeva II deo

166
0
Podelite sa prijateljima:

Kia

Novi Ceed je izgubio apostrof, ali je dobio blagi hibridni 48 V sistem, koji stupa na scenu sledeće godine. Treća generacija Ceeda leži na novoj platformi proizvođača, koja nosi naziv K2, a koja je prilagođena efikasnijim postavkama pogonskih sklopova. To će biti prvi model brenda koji podržava tehnologiju „praćenja saobraćajne trake“. Ova tehnologija preporučuje vozaču na koji bezbedan način da se prestroji u saobraćajnu traku. Novitet neće imati verziju sa troje vrata, zbog smanjene tražnje. Zauzvrat, dobiće sportsko “shooting brake” karavansko obličje.

Land Rover

Land Rover Range Rover podbrand će prikazati limitiranu seriju modela Coupe SV, koji će posedovati troja vrata. Ovaj SUV će biti najskuplji model Land Rovera, što je potpuno logično, s obzirom da se radi o novoj perjanici proizvođača.

Lexus

Lexus predstavlja serijsku verziju modela UX, kompaktnog krosovera koji će se suprotstaviti modelima poput BMW X1, Audi Q2 i Mercedes-Benz GLA. Premijum proizvođač gaji nadu da će hibridni pogonski sklop koji poseduje UX biti pun pogodak na evropskom tržištu, koje okreće leđa dizel tehnologiji. Lexus UX će biti prvi model u okviru Toyota i Lexus brendova, koji će koristiti novi performantni hibridni pogonski sklop, a koji za osnovu koristi novi 2.0 litarski benzinac. Nije verovatno da će Lexus ponuditi bilo koji drugačiji od hibridnog pogonskog sklopa. Tome ide u prilog činjenica da je čak 98% prodatih Lexusa na tržištu zapadne Evrope, koristilo hibridnu tehnologiju.

McLaren

McLaren Automotive navodi da je 789 konjskih snaga snažna Senna, najsnažniji automobil kompanije ikada, a koji je dozvoljeno koristiti u redovnom saobraćaju. Kupe sa centralno postavljenim V8 biturbo motorom doživljava svoju promociju u Ženevi. Ime je dobio po šampionu i legendi Formule 1, Ajritonu Seni. Superautomobil ubrzava do ”stotke” za samo 2,8 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 340 km/h. Celokupna planirana proizvodna serija od 500 primeraka, već je rasprodata.

MAT Stratos

Italijanska Manifattura Automobili Torino (MAT) oživljava oznake reli automobila Lancia Stratos. MAT će izraditi limitiranu seriju od 25 primeraka novog Stratosa čija konjica broji do 600 “grla”. Novi Stratos u dizajnerskom smislu, sledi linije prethodnika koji je upamćen kao jedan od najuspešnijih reli automobila. U tehnološkom smislu, Stratos predstavlja revidirani Ferrari 430 Scuderia, koji može da se pazari jedino na tržištu polovni vozila. MAT je na novom modelu sproveo izvesne dodatne modifikacije, koje još uvek nisu obelodanjene.

Mercedes-Benz

Mercedes nije naveo detalje, ali jeste saopštio da će predstaviti prvi serijski model kompanije koji je potpuno električni, a energiju crpi iz baterija. Na ovaj način, steći ćemo uvid u budući portfolio EQ podbranda. Model je zasnovan na Generation EQ koncept koji je Mercedes predstavio na Salonu automobila u Parizu, održanom 2016. godine.

Mercedes će predstviti i serijsku verziju modela AMG GT Coupe, nakon prošlogodišnjeg debija u konceptnoj formi. Uprkos kupe odrednici u nazivu, poseduje četvoro vrata a koristi usluge AMG V8 turbo agregata zapremine 4.0 litre, sa 604 konjske snage. Hibridna varijanta, koja bi posedovala čak 805ks je u planu proizvodnje, takođe.

AMG varijanta najnovija G klase biće predstavljana ženevskoj publici. Nosiće Mercedes-AMG G63 oznake, a koristiće V8 biturbo agregat zapremine 4.0 litre, sa 577 konjskih snaga. Sa motorom u tandemu, funkcionisaće devetostepena automatska transmisija.

Otvaranje ženevskog salona, značiće i veliki dan za, nedavno predstavljeni kompaktni hedžbek Mercedes A klase. Proizvođač ga naziva “pametnim telefonom na točkovima”, a time je rekao sve o novitetu.

Peugeot

Peugeot je svom najvećem sedanu, modelu 508, darovao „fastback“ dizajn i najnovije tehnologije, kako bi se nadmetao čak i sa premijum rivalima. Peugeot 508 poseduje elegantan enterijer koji uključuje i obruč upravljača presvučen specijalnom kožom, ekran info-zabavnog sistema dijagonale 10 inča, kao i digitalni instrumentacioni panel, još većeg promera, odnosno od 12,3 inča. Bezbedonosna oprema uključuje sistem noćnog osmatranja koji koristi infra crvene kamere za detekciju pešaka u uslovima smanjene vidljivosti. Biće ga moguće naručiti uz izbor od šest benzinskih i dizel agregata, snage od 130 do 225ks, uz najavljenu plug-in hibridnu verziju za kasniji deo godine.

Rifter zamenjuje stari model Partner u Peugeot gami lakih komercijalnih vozila. Poput blizanačkih modela Citroen Berlingo i Opel Combo kombija, ponudiće mogućnost prevoza pet ili sedam putnika.

Pininfarina

HK GT električni kupe je četvrti koncept koji je Pininfarina predstavila za kompaniju Hybrid Kinetic Group iz Hong Konga. Pininfarina koristi klasičnu arhitekturu po kojoj je poznata italijanska automobilska industrija, a to je gran turismo concept. Model poseduje i specifičan stilski izraz, prilagođen imidžu firme iz Hong Konga.

Renault

Renault će predstaviti svoju viziju urbane mobilnosti kroz premijeru modela EZ-GO concept. Kompanija je za sada objavila samo kratak tizer video, koji daje nagoveštaje promovisanih ideja o potpunoj autonomnosti, s obzirom na to da koncept ne poseduje obruč upravljača, a postavka sedišta je takva da su putnici okrenuti jedni prema drugima.

Škoda

Vision X concept predstavlja Škodinu ekspanziju ka brzo rastućem tržištu subkompaktnih SUV modela. Takođe, to je prvo vozilo Škoda brenda koje koristi prirodni gas kao pogonsko gorivo, ali uz benzinski i električni pogonski sklop. Škoda je opisala Vision X kao moderan krosover koji će se dopasti aktivnim kupcima, urbanog životnog stila. O ovom modelu, više saznajte ovde.

SsangYong

SsangYong predstavlja svoj e-SIV concept koji daje uvid u verovatno potpuno električni SUV. Proizvođač tvdi da je sportski dizajnerski jezik izabran za generaciju budućih kompaktnih krosovera. Koncept naglašava ideje koje SsangYong ima za autonomnu i konektivnu budućnost.

Subaru

Subaru predstavlja karavan budućnosti nazvan Viziv Tourer concept.

Toyota

Toyota privlači publiku najavljenom premijerom naslednika performantnog kupea Supra, uz očekivano pojavljivanje treće generacije kompaktnog hedžbeka Auris, koji je ključni model za kompaniju na evropskom tržištu. Što se Supre tiče, do sada smo videli kratak promotivni video tizer. Automobil će koristiti BMW arhitekturu, uz Toyotin stilski izraz.

Novi Auris će biti nuđen sa više sportskom hibridnom verzijom koja koristi usluge dvolitarskog benzinskog agregata koji će biti pozicioniran iznad osnovnog motora od 1,8 litara zapremine, uz pomoć električnog motora. Auris će posedovadi dinamičniji izgled a koristiće TNGA arhitekturu. Očekuje se i karavanska verzija.

Volkswagen

VW predstavlja I.D. Vizzion concept, a o njemu više možete da saznate ovde. Još samo da dodamo da se ovaj koncept može smatrati naslednikom električne verzije modela Phaeton, koji se nije proslavio prodajnim rezultatima.

Volvo

Redizajnirani V60 nastavlja sa procesom elektrifikacije Volvo game. Kupcima će biti ponuđen izbor od dva hibridna pogonska sklopa. Premijum karavan će koristiti novi T6 Twin Engine plug-in hibrid koji omogućava ukupno 336 ks. Druga opcija se odnosi na T8 Twin Engine plug-in hibrid koji isporučuju 386 ks. Američki kupci će moći da pazare samo snažniju verziju.

AutoRepublika

 

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments