1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2018
  4. Stigla je nova Lancia Stratos (galerija)
Stigla je nova Lancia Stratos (galerija)
0

Stigla je nova Lancia Stratos (galerija)

5.12K
0
Podelite sa prijateljima:

Na Salon automobila u Ženevi stigla je Lancia Stratos u novom ruhu. 

Naravno, ovo nije naslednik legendarnog modela, već je u pitanju ograničena serija kompanije MAT, zasnovana na Ferrariju 430 Scuderia. Cena je vrtoglava 500.000 evra i Ferrari 430 Scuderia koji se koristi kao donorski automobil.

Novi Stratos pokreće atmosferski 4,3-litarski V8 agregat koji razvija 540 konjskih snaga uz 519 Nm maksimalnog obrtnog momenta. To je za 30 ks i 49 Nm više nego u Ferrarijevom izvornom motoru. MAT je saopštio da će remapiranjem motora i blagim mehaničkim izmenama snaga agregata moći da stigne i do čitavih 600 „konja“.

Revitalizovani Stratos je sa  dužinom od 4.181, širinom 1.971 i visinom 1.240 milimetara, veći od uzora u svim pravcima. Naravno, uz veće dimenzije, stigla je i veća masa koja sada iznosi 1.247 kilograma, što je za četvrt tone više od originala.

Kupcima će na raspolaganju biti tri varijante automobila.

 

 

(5124)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments