1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2018
  4. Premijera: Mercedes AMG GT (galerija)
Premijera: Mercedes AMG GT (galerija)
1

Premijera: Mercedes AMG GT (galerija)

4.86K
1
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je predstavio dugoočekivani veliki kupe sa četvoro vrata. 

Prve reakcije su – vredelo je čekati. Ako je suditi po utiscima novinara prisutnih na Salonu automobila u Ženevi, AMG GT je jedan veoma lep automobil. Vrh ponude čini AMG GT 63 S koji koristi 4,0-litarski twin turbo V8 agregat snage 630 „konja“ što mu omogućava sprint do 100 km/h za samo 3,1 sekundu! Ispod njega je AMG GT 63 koji koristi isti motor, ali u slabijoj konfiguraciji sa „svega“ 577 konjskih snaga. Osim što obe verzije ne nedostaje snage, zajedničko im je i da će koristiti sistem deaktivacije cilindara, zarad uštede goriva.

Treći u ponudi je AMG GT 53 koji predstavlja i iznenađenje. Koristiće trolitarski redni šestocilindraš koji razvija 429 konjskih snaga. tehnički govoreći ovaj motor je zapravo hibrid jer koristi Mercedesov EQ Boost sistem.

Svi modeli će koristiti devetostepenu automatsku transmisiju, kao i pogon na sva četiri točka.

Unutar kabine dominiraju ekrani. Pre svega dva displeja ispred vozača preuzeta iz E klase, koji sada čine potpuno digitalni instrumentalni klaster. Mercedes još uvek nije saopštio informacije o dimenzijama kabine, ali je jasno da će AMG GT biti family friendly automobil, na šta ukazuje i zadnja klupa koja je deljiva po principu 60:40.

Prvi primerci naći će se na ulicama početkom naredne godine.

 

 

(4863)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Boban

Panamera je za njega spejs satl…u svakom smislu