1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2018
  4. Kia Ceed Sportwagon – akcenat na praktičnosti
Kia Ceed Sportwagon – akcenat na praktičnosti
4

Kia Ceed Sportwagon – akcenat na praktičnosti

215
4
Podelite sa prijateljima:

Kia Ceed Sportwagon može se pohvaliti jednim od najizdašnijih prtljažnika u čitavom segmentu – njegova korisna zapremina iznosi čitavih 600 litara!

Na ovakvom podatku pozavideli bi joj i predstavnici segmenta iznad. Novi Ceed razvijen je u Evropi, za Evropljane, kako kažu u južnokorejskom gigantu. Prema rečima šefa Kia Motors Europe, Ceed je stub prodaje na Starom kontinentu.

Karavanska verzija Ceeda do C stuba nije bitno drugačija od hedžbek varijante, ali zadnji deo automobila svakako jeste. Pozadi je postavljena svetlosna grupa koja neodoljivo liči na zadnja svetla BMW-a. Elem, ovako postavljena svetlosna grupa daje utisak da je automobil širi nego što to zaista jeste.

Što se tiče palete motora biće ponuđeno više benzinskih i dizel agregata. Uvodni agregat biće benzinski turbo 1,0-litarski motor sa 110 konjskih snaga. Sledi 1,4-litarski atmosferski benzinac koji razvija 110 „konja“, pa 1,4-litarski turbo agregat izlazne snage 140 konjskih snaga.

Kia će ponuditi i svoj novi dizel motor kodne oznake „U3“. U pitanju je pogonska jedinica koja ima 1,6 litara radne zapremine i dolazi u dve varijante sa 115 ili 136 konjskih snaga.

Svi motori biće ponuđeni sa šestostepenom manuelnom transmisijom, a opciono će kod 1,4-litarskog turbo benzinca i 1,6-litarskog dizelaša biti dostupan i automatski sedmostepeni menjač sa duplom spojnicom.

(215)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Desilo se čudo… U Srbiji je iz ponude ceed SW-a nestao čuveni 1,4 CVVT od 100 ks, a zamenio ga je 1,0 turbo sa 100 ks … Ako ništa drugo, dobilo se 35-40 Nm-a. Doduše, nestade cilindar.

Don

Čitam na onoj proauto stranici, hvale hjundaije i te jednostavne atmo motore . , bez kvarova, toči i vozi.1.4 i 1.6

moron

Dobar drugar mi radi na prodaji delova za hyundai/kia… On meni priča da se za te motore (a i 1,6 GDI) dobro prodaju i setovi razvoda (a generalno i druge stvari, pa i karike i sl). To oko lanca i na YT imaš dosta „materijala“, tako da je i kod njih „lifte time“ lanac čista fikcija. Kad mi reče cenu npr. poluosovine za Picanto, ja sam mislio da me zeza. A kaže mi da ima i dosta pozicija čak i za starije modele koje je moguće poručiti samo „preko servisa“. Ne mislim da su Kia/Hyu loši, naprotiv. Vozio sam 1,6… Pročitaj više »

moron

„Kia Ceed Sportwagon može se pohvaliti jednim od najizdašnijih prtljažnika u čitavom segmentu – njegova korisna zapremina iznosi čitavih 600 litara!“

Sad gledah „Marek Drives“ test.

Kaže da MHEV ima gepek od 512 litara, a PHEV ima 437 litara, dok običan (po njemu ) ima čak 625 litara.

Baterije su čudo.

https://www.youtube.com/watch?v=OVDXJDzXi_I&ab_channel=MarekDrives