1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2018
  4. Fabia ostala bez dizel agregata, u ponudi samo benzinski trocilindraši
Fabia ostala bez dizel agregata, u ponudi samo benzinski trocilindraši
0

Fabia ostala bez dizel agregata, u ponudi samo benzinski trocilindraši

2.40K
0
Podelite sa prijateljima:

Škoda je prikazala restilizovanu Fabiu u Ženevi. 

Najveća novost je napuštanje dizel agregata, kao i benzinskih motora koji imaju četiri cilindra. U budućnosti, Fabia će koristiti isključivo trocilindarske benzinske pogonske jedinice.  Trocilindraši nisu nikakva novost u B segmentu, ali da Škoda u potpunosti izbaci dizel agregate u ponudi jeste velika vest.

Očigledno je da pritisak patrona Volkswagena radi svoje, te su Česi eliminisali dizel iz svog malenog aduta. Dakle, u ponudi će biti pogonske jedinice sa tri cilindra. MPI atmosferski agregati dolaziće u verzijama od 60 i 75 konjskih snaga, dok će TSI turbo punjeni motori biti ponuđeni sa 95 i 110 „konja“. Prenos snage na točkove vršiće se putem manuelnog menjača sa pet ili šest stepeni prenosa, a najsnažnija verzija motora može se poručiti i sa automatski menjačem sa duplom spojnicom.

Nije tajna da je Fabia jedan od stubova prodaje češkog proizvođača. Otkako se ovaj model pojavio na tržištu 1999. godine, prodato je više od četiri miliona primeraka. Glavno tržište za Fabiju ostaju Nemačka, Velika Britanija, Poljska i matična Češka.

Kompletnu prezentaciju pročitajte ovde. 

(2398)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments