1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar-I Pace vs Tesla Model X (video)
Jaguar-I Pace vs Tesla Model X (video)
0

Jaguar-I Pace vs Tesla Model X (video)

266
0
Podelite sa prijateljima:

Novi Jaguarov CUV, I-Pace, odmah je stavljen „na crtu“ sa Teslinim pulenom s povišenim klirensom.

Kao što je poznato, u serijskom izdanju, I-Pace je predstavljen pre neki dan. Raspolaže autonomijom od 390 kilometara, zahvaljujući bateriji od 90 kWh, na koju kupac ima garanciju od osam godina, odnosno 160.000 kilometara.

I-Pace koristi usluge konvencionalnog J-1772 Level 2 priključka za punjenje, kao i CCS Combo konektora za brzo punjenje. Jaguar kaže da baterija može da se napuni 80% za 40 do 45 minuta.

I-Pace zapravo nije direktan konkurent Tesla Modela X. Nešto je manji, s osetno boljim voznim osobinama. Raspolaže sa 400 ks i 700 Nm.

U ubrzanju do 100 km/h, nije ni blizu Tesla Modelu X (3,0 sekunde), ali daleko od toga da je spor sa ubrzanjem od 4,5 sekundi. Distribucija mase po osovinama je idealna, 50:50, uz impresivan koeficijent otpora vazduha od 0,29 Cd.

I-Pace je dugačak 4.682 milimetra, sa međuosovinskim rastojanjem od 2.990 milimetara.

Novi elektro Jaguar u prodaju kreće u drugoj polovini 2018., kao model za 2019. godinu.

 

Pogledajte video.

(266)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments