1. Home
  2. Vesti
  3. Istraživanje: Audijevi polovnjaci su najpouzdaniji
Istraživanje: Audijevi polovnjaci su najpouzdaniji
12

Istraživanje: Audijevi polovnjaci su najpouzdaniji

13.87K
12
Podelite sa prijateljima:

Evropska organizacija za inspekciju polovnih automobila – Dekra, saopštila je najpouzdanije polovne automobile prema njihovom istraživanju po segmentima.

Ubedljivu pobedu odneo je Audi koji drži titulu najpouzdanijeg polovnjaka u čak 5 od ukupno 9 kategorija. Najpouzdaniji automobil je prema Dekra Audi A1, u kompaktnoj klasi je to A3, u D segmentu najpouzdaniji je A4,  E segment – A6, među sportskim automobilima laskavu titulu je uzeo Audi TT. 

Ostale segmente osvojili su drugi proizvođači. Prema ovom istraživanju, najpouzdaniji polovni SUV je M klasa odnosno GLE, u MPV segmentu je to B klasa, kod pikapa je to Volkswagen Amarok, dok je polovno transportno vozilo koje se najviše može verovati Mercedes Sprinter.

Kompanija Dekra je vršila procenu na osnovu pređenih kilometara (ne po godinama starosti), stanje šasije, upravljačkog sistema, motora, kočnica, enterijera i elektronskih sistema. Ovde možete pročitati kompletne kriterijume na osnovu kojih su predstavljeni rezultati.

Interesantno je da ovi rezultati dolaze u trenucima nakon što je nemački sud odobrio „egzil“ dizelaša iz nemačkih gradova. S obzirom na to kako se situacija razvija, proterani polovni dizelaši završiće na tržištima Istočne Evrope i Balkana.

(13868)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Vlada

Medju kombi vozilima Mercedes Sprinter iz Nemačke kad stigne i traji,ali Mercedes Sprinter iz TURSKE fabrike stigne LOŠ JE DO ZLA BOGA!!!
Imo sam prilike da ga vozim i zato znam ovo sto sam napiso

zoran

To kad istrazivanje provodi Dekra Njemacka firma za sertifikaciju,kojado duse ia ispostave po Cijeloj Europi al je ipak Njemacka firma.A s druge strane kad istrazivanja ptovode nezavisne kompanije osiguranja kao sto jeVorenti dajrekt ili sl uvikek su najpouzdaniji Japanci,a Audija,Mercedesa a pogotovo Colksvagena nema nikad ni u prvih 20.Tako da ovo je propaganda koja se strasno prima.

Crni

Haha koje li ublehe. Njemačka Dekra radi istraživanje i vidi čuda njemački auto prvi. Još Audi? Haha ne znaš koji im je gori motor, 2.0 koji plane sam od sebe ili 3.0 koji se raspada čim pređe 60. 000km…možda 1.8 kojem puca sta stigne, od korpe do klipova ispod 100.000. Ne brukajte se…

aaaaa

Imas li ti kakve dokaze za to , evo kod mene je 2.0 tdi sa 260000 i hvala Bogu ko sat radi

Logi

A vidis da lupa, cuj 3.0 tdi se raspada cim predje 60.000. Nisi ti drug moj sjeo u auto sa tim motorom.

Doneeee

Moj je starija verzija V6 motora 2500 kubika,preso preko 400 000 i dan danas ide ko sasav ???

007

Nemci… Samo da je njihovo. Kad čitate uporedne testove u Auto Bildu, ne daj Bože da neko pobedi a da nije nemac. Eventualno Škoda ako nem ni jedan nemački auto. Inače motori iz VW grupe su se pokazali kao baš pouzdani. Blago onom ko ih ima i majstoru koji ih održava. Ali vrhunac drskosti: Amarok!!! Pa u toj kategoriji je Toyota Hilux etalon kvaliteta. Auto na granici neuništivog. Ovako iz glave imam bar jo dva favorita koja su kvalitetnija i izdržljivija od Amaroka: Isuzu D-Max, Nissan Navara. Od nemaca samo BMW ko može da priušti. Ostalo: hvala ali ne hvala.

Logi

Pa BMW ti ima najvise problema sa kvalitetom od pomenute trojke.

Logi

Kuci imam novog rav4 i audia a4 iz 2009 godine. Mislim da u najmanju ruku nije korektno porediti ta dva brenda. Rav sa presmijesnim cvt mjenjacem i heldex spoljkom awd pogona nije ni do koljena quattru i zf automatskom mjenjacu. Koliko su stedili na materijalima u toyoti sve govori to sto su „Kozna“ sjedista samo kozna u dijelu gdje se sjedi, ostatak sjedista je obicni skaj koji nakon godinu dana jos uvijek smrdi na novo (hemiju).

DENI

kad smo kod motora 1.9 tdi 131hp sa 6 brzina je neunishtljiv,samo redovni servis i vozi a za kvalitet interijera da i ne pricamo

Konjina

Najpouzdaniji je Volvo,pa Honda i Mitsubishi!Potpisujem i udaram pecat!

Gazda

Svaki Cigo svoga konja hvali, pokušaću da budem realan, vozio sam Nemca, sada vozim Japanca. Valjda vam je dovoljno o kakvom kvalitetu je reč: Mazda 3 prva serija od 2003. do 2009. dizel motor 1,6l, proizvođač propisao veliki servis na 240.000km a prenos je preko zupčastog kaiša, ko razume ovim je sve rečeno.