1. Home
  2. Vesti
  3. 5 najlakših Porschea do sada
5 najlakših Porschea do sada
0

5 najlakših Porschea do sada

307
0
Podelite sa prijateljima:

U duhu poslednjeg Porschea, 911 GT3 RS, jednog fantastičnog automobila, ova kompanija rešila je da nam putem YouTube-a izdvoji pet najlakših modela koje su do sada napravili.

5. 911 Carrera  RS 2.7 

U Sport varijanti, koja je za 100 kilograma lakša od Touring verzije, ovaj automobil imao je masu od 975 kilograma, bez tečnosti. Zarad boljih performansi izbačena su i zadnja sedišta, sat, ručke na vratima…

4. 906 Carrera 6

U pitanju je malo poznati Porscheov model, koji je ujedno bio poslednji trkački automobil ove kuće legalan za javne puteve. Nastao je kao odgovor na Ferrari Dino 206. Bez tečnosti, ovaj automobil je imao masu od samo 675 kilograma.

3. Porsche 356 SL

Prvi automobil ovog brenda koji je odneo pobedu u svojoj klasi na Le Manu. Zahvaljujući karoseriji od aluminijuma imao je masu od samo 675 kilograma.

2. 718 Formula 2

Kao što sam naziv kaže u pitanju je trkačko vozilo, koje nije legalno za upotrebu na javnim putevima. Korišćen je 1,5-litarski agregat sa 150 konjskih snaga, a ukupna masa vozila iznosila je svega 456 kilograma.

1. 909 Bergspyder 

Napravljen specijalno za brdske trke ovaj model ima i dalje zapanjujuće performanse. Koristio je 2,0-litarski agregat sa osam cilindara koji je razvijao 275 konjskih snaga. Možda ove cifre danas nisu zapanjujuće, ali uz masu od svega 384 kilograma, ovaj model je do 100 km/h stizao za oko 2 sekunde. I to 1968. godine!

(307)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments