1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Giulia i Stelvio Quadrifoglio dobijaju Nirburging izdanje
Alfa Romeo Giulia i Stelvio Quadrifoglio dobijaju Nirburging izdanje
1

Alfa Romeo Giulia i Stelvio Quadrifoglio dobijaju Nirburging izdanje

288
1
Podelite sa prijateljima:

Ovom tandemu će se u Ženevi pridružiti Giulia Veloce Ti, 4C Competizione Coupe i Italia Spider.

U septembru 2016., Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je postavila novo rekordno vreme na Nirburgringu u konkurenciji limuzina sa četvoro vrata – 7 minuta i 32 sekunde. Međutim, u međuvremenu je vreme „popravio“ Jaguar sa XE SV Project 8 sa 7 minuta, 21 sekundom, krajem prošle godine. Naravno, to nije sprečilo Alfu da pripremi specijalnu ediciju izazovne Giulije.

Reč je o istom tretmanu kojeg je prošao Stelvio Quadrifoglio, aktuelni rekorder Nordšlajfea u konkurenciji serijskih SUV modela. Rekordno vreme je postavio u septembru prošle godine – 7 minuta 51,7 sekundi.

Sada, sa „NRING“ oznakama, ova dva specijalna izdanja Giulije i Stelvija će biti striktno ograničena na 108 jedinica (po modelu), u cilju proslave svake godine Alfinog postojanja. Da bi se dodatno isticali u odnosu na regularne modele, premijum marka FCA će ih obojiti u ekskluzivnu „Circuito“ sivu nijansu, uz elemente od ugljeničnih vlakana, poput obloga spoljnih retrovizora, prednjeg bedža i insertacija u pragovima. Tonirana stakla, aktivni tempomat, takođe su deo paketa, kao i Harman Kardon audio sistem i 8,8-inčni info-zabavni sistem.

Giulia Quadrifoglio Nürburgring Edition dolazi sa krovom od ugljeničnih vlakna. Modifikacije zaokružuju „fensi“ patosnice sa crvenim logoom u izdanju Mopara, uz dodatne insertacije od ugljeničnih vlakana unutar kabinskog prostora. Sparco trkačka sedišta i karbon-keramičke kočnice su takođe deo paketa. Naravno, ispod haube se nalazi 2,9-litarski biturbo V6 motor.

Što se ostalih novina tiče, Giulia Veloce dobija „Ti“ (Turismo internazionale) tretman, sa „Racing“ crvenom bojom, rezervisanom za ovu specijalnu verziju. Ovo je zapravo najperformantniji model ispod Quadrifoglia, a dolazi sa brojnim modifikacijama, od crnog krova i 19-inčnih naplataka sa pet paoka, do čitavog niza detalja od ugljeničnih vlakana, koje je potpisao Mopar.

Giulia Super je takođe dobila „Luxury“ paket sa bež kožnim enterijerom, oplemenjenim elegantnim drvenim insertacijama od hrastovine. Naplaci su u ovom slučaju od 18 inča, u kombinaciji sa crnim kočionim čeljustima.

Ljubitelji SUV-a mogu da se odluče za „Performance“ paket za Stelvio Super. Ovde se dobija Alfin sistem aktivnog ogibljenja, samozaključavajući mehanički diferencijal i ekskluzivne polugice za menjanje stepena prenosa na volanu, napravljene od aluminijuma.

Nikako ne treba zaboraviti ni osveženi 4C u Competizione Coupe i Italia Spider izdanjima, sa 240 ks na raspolaganju iz 1,75-litarskog turbo motora. Kupe dobija mat „Vesuvio“ sivi finiš, dok Spider dolazi u „Misano“ plavoj boji. Oba modela su ograničena na seriju od 108 primeraka, uz bogatiju standardnu opremu,  u kojoj treba izdvojiti Akrapovič izduvni sistem i karbonske akcente

Sve ove lepotice ćemo videti uživo u Ženevi.

 

(288)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Dobrodošle izmjene makar i kozmetičke prirode. Al teško da mogu sa tim budžetom nešto što je toliko dobro, da poboljšaju, mada ima mjesta recimo za bolju kameru, veći prikaz kamere za rikverc, 360 kamere, bolju rezoluciju ekrana, stabilniji softver, led svjetla (full led), ljepse farove…