1. Home
  2. Vesti
  3. Honda CR-V (2018.) u Evropu stiže sa hibridnom tehnologijom
Honda CR-V (2018.) u Evropu stiže sa hibridnom tehnologijom
0

Honda CR-V (2018.) u Evropu stiže sa hibridnom tehnologijom

226
0
Podelite sa prijateljima:

Potpuno nova Honda CR-V se već prodaje na američkom tržištu, ali sada su otkrivene i specifikacije prilagođene ukusu evropskog kupca.

Ovo je nova Honda CR-V, a ako vam deluje već poznato, razlog tome može da bude to što ste već videli fotografije modela za američko tržište, kojem se tamošnji vozači već raduju poslednjih godinu dana. 

Bilo kako bilo, ovo je serijska verzija evropskog modela koja će se naći na drumovima, negde sa jeseni tekuće godine. Karakteriše je i novi hibridni pogon, kao i opcija naručivanja verzije sa sedam sedišta, što će sada biti moguće po prvi put.

Honda svoj novi hibridni sistem naziva Intelligent Multi Mode Drive (i-MMD), a čine ga dvolitarski četvorocilindarski benzinski agregat, potpomognut sa dva elektromotora. Umesto da snagu isporučuje koristeći konvencionalnu jedinicu za transmisiju, i-MMD sistem se oslanja na kompaktni, samo jedan prenosni odnos, a sve sa težnjom ka smanjenju troškova, mase i kompleksnosti jedinice. 

Hondini inženjeri obećavaju efikasnost koja će se skoro izjednačiti sa onom koju pruža dizel tehnologija, a zahvaljujući primeni ovakvog hibridnog pogonskog sklopa. 

Uz ovaj hibridni sistem, kupcima će biti dostupan i 1.5 VTEC turbo benzinski agregat, koji je u primeni i u modelu Civic, koji smo testirali, deleći naše oduševljenje njime sa vama. Ovaj agregat će biti uparen sa šestostepenom manuelnom transmisijom, dok će opciono biti dostupna i CVT automatska jedinica. Obe verzije noviteta su, u osnovi, modeli sa pogonom na prednjem paru točkova, ali će biti ponuđene i verzije sa sistemom pogona na točkovima obe osovine.  

U putničkoj kabini će se naći obilje nove tehnologije, kao i stilska rešenja koju su viđena u aktuelnoj generaciji pomenutog Civica. Centralno montiran ekran info-zabavnog sistema dominira konzolom, a Honda navodi da je zbog produženog međuosovinskog rastojanja, novi CR-V praktičniji nego ikada. Treći red sedišta se nalazi na listi dodatne opreme, a kada nije u funkciji, sakriven je u podu prtljažnika.

 

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments