1. Home
  2. Prezentacije
  3. Audi A6 (2019.) (galerija i video)
Audi A6 (2019.) (galerija i video)
1

Audi A6 (2019.) (galerija i video)

1.90K
1
Podelite sa prijateljima:

Osma generacija limuzine iz Ingolštata se pridružila novim A7 i A8, sa osveženom pojavom i digitalnim kokpitom.

Nakon što su prve oficijelne slike procurele na internet, Audi je skinuo veo sa novog A6. Osma generacija će se pojaviti sledeće sedmice u Ženevi, ali već sada je zvanično predstavljena.

Za početak, novi A6 je za nijansu veći. Za 7 milimetara je duži, 12 milimetara širi i 2 milimetra viši u odnosu na odlazeći model (4.939x1886x1457 milimetara).

Anfas novajlije je karakterniji, sa širokom „singleframe“ maskom hladnjaka, koja u velikoj meri podseća na onu kod A7. Mada se na prvi pogled profil čini identičnim, oštrije konture, odnosno linije iznad lukova točkova, blizu pune širine bokova, diferencijarju novi model u odnosu na prošli. Pozadi je već druga priča, jer su izmene mnogo uočljivije. Opšta forma pozadine je preoblikovana, a akcenat je na hromiranoj traci koja spaja zadnja svetla i pruža se punom širinom automboila. Novi A6 se može naručiti u 14 različitih nijansi, s tim što je 7 potpuno novo za 2019.

Kada je enterijer u pitanju, promene su uočljivije. Ključna reč je „digitalno“. Najpre, tu je 10,1-inčni MMI info-zabavni ekran (iz A7). Ispod njega je drugi, 8,6-inčni displej za kontrolu klime i druge komande. U međuvremenu, u vertikali vozačevog pogleda, iza novodizajniranog volana, počiva 12,3 inčni ekran. Takođe, ima više prostora unutar putničkog odeljka, posebno u visini glava i ramena, kako napred tako i pozadi, a izdašniji je i prtljažnik.

Sa digitalnim unapređenjem, tu je i niz dodatnih funkcija, poput MMI navigacije plus, koja ima spososbnost samostalnog učenja, bazirano na voženim rutama, tako da je u stanju da ponudi inteligentnu pretragu tokom vožnje. Audi connect usluge pružaju komunikaciju vozila sa povezanom infrastrukturom, što znači da vozač dobija informacije u realnom vremenu, vezano za situaciju u saobraćaju.

Što se sistema vozačke asistencije tiče, novi A6 koristi do pet radarskih senzora, pet kamera, 12 ultrasoničnih senzora i laserski skener za Park Assist paket. On uključuje i Parking Pilot i Garage Pilot funkcije, koje automatski manevrišu i parkiraju ili isparkiravaju A6, bez potrebe da se bilo ko nalazi u vozilu.

Takođe, unapređenja su pronašla svoje mesto i „ispod lima“. Audi javlja da novi A6 poseduje upravljivost sportskog automobila, kao i da je u isto vreme okretan poput nekog kompakta. Redizajnirani sistem ogibljenja dodaje još više aluminijumskih komponenti, koje pomažu ostvarivanju boljeg komfora, čak i kada su na automobil instalirani opcioni naplaci od 21 inča, sa ekstremno niskim profilom pneumatika, što je kombinacija koja obično ne doprinosi komforu.

Upravljanje je sada direktnije, mada i odlazeći model na tom planu nije bio loš, naprotiv. Pored toga, novajlija opciono može da ima upravljanje na sva četiri točka, što znači da zadnji točkovi mogu da se zakrenu za do pet stepeni. Naravno, to donosi beneficije na planu radijusa okreta, koji je sada čak 1,1 metar kraći (11,1 metar).

Na evropskom tržištu, novi A6 će biti u ponudi inicijalno sa dva motora. Prvi je 3,0-litarski TFSI turbo V6 sa 340 ks (250 kW), a drugi 3,0-litarski TDI sa 286 konja (210 kW). TDI dobija osmostepeni tiptronic menjač, dok TFSI verzija koristi usluge sedmostepene S tronic jedinice. Svi modeli su u „mekoj“ hibridnoj konfiguraciji, koja omogućava da se A6 kreće po inerciji, pri  brzinama između 55 i 160 km/h. Ona takođe služi kao start/stop sistem koji se aktivira pri brzinama ispod 22 km/h, omogućavajući motoru da se deaktivira, odnosno ponovo stavi u pogon po potrebi. Quattro pogon na sve točkove je naravno standardan.

Novi A6 na nemačko tržište stiže u junu, a zatim će da se širi na ostala tržišta. Cenovna lista još uvek nije objavljena.

AutoRepublika

(1898)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan

Kakav video materijal….. Martin čeka proleće u A6 hahahah