1. Home
  2. Vesti
  3. „Fabrika velikog nemačkog proizvođača automobila u Srbiji“ – Mate Rimac
„Fabrika velikog nemačkog proizvođača automobila u Srbiji“ – Mate Rimac
0

„Fabrika velikog nemačkog proizvođača automobila u Srbiji“ – Mate Rimac

1.90K
0
Podelite sa prijateljima:

Prenosimo izjavu Mate Rimca, a vest je vezana i za Srbiju, jer će jedna velika nemačka kompanija otvoriti fabriku u Srbiji, odnosno proizvodni pogon za električne pogonske sisteme.

Rimac, inače čuven po kreiranju električnog hiperautomobila, danas je na svoj Facebook profilu objavio ove vesti.

„Jučer sam bio na skupu uprave jedne velike njemačke automobilske firme (ima prihode gotovo na razini hrvatskog BDP-a). Tražili su lokaciju za gradnju proizvodnog pogona za električne pogonske sustave u istočnoj Europi. 15 država se natjecalo. U finalu su ostale Makedonija i Srbija. Hrvatska nije bila ni među ovih 15. Na kraju su odabrali Srbiju. Tamo će proizvoditi stotine tisuća pogonskih sustava za električne automobile – sustave koji će pogoniti mnoge europske premium automobile. Uz to su zbog proaktivnosti srpske vlade dogovorili još jedan veliki projekt, no nije na meni da objavljujem o čemu se radi. Žao mi je što nisam znao ranije za to jer bih pogurao da se Hrvatska uzme u obzir. No možda je i bolje tako – vjerojatno bi bio totalni waste of time jer ne bi bio prvi put da sam to radio“, napisao je Rimac na svom Facebook profilu.

(1900)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments