1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota pravi repliku Nirburgringa u Japanu
Toyota pravi repliku Nirburgringa u Japanu
0

Toyota pravi repliku Nirburgringa u Japanu

256
0
Podelite sa prijateljima:

Reč je o velikom testnom kompleksu.

Toyota ulaže ogromna sredstva u novi testni centar, koji će sadržati i repliku Nirburgringa.

Nikkei Asian Review je izvestio da kompanija planira projekat epskih razmera, odnosno izgradnju centra za istraživanje i razvoj u Aičiju, u centralnom delu ostrva Honšu. Centar će uključivati 11 različitih testnih staza, uključujući i jednu koja će biti svojevrstan odraz legendarnog Nordšlajfea u Nemačkoj, gde i sama Toyota, uz brojne druge proizvođače, testira svoje nove modele.

Ipak, nije reč o potpunoj kopiji. Za razliku od Nirburgringa, koji je dug 20,7 kilometara, Toyotina verzija će biti dugačka samo 5,3 kilometra, ali će je odlikovati splet krivina i nagiba, veoma sličnim onima na nemačkoj stazi.

Japanska verzija će biti korišćena za ispitivanje upravljačkog i kočionog sistema na novim automobilima u zahtevnim uslovima, da bi se osiguralo usklađivanje sa regulativom na globalnom planu. Automobili razvijeni na ovom mestu će se naći na evropskom i američkom, ali i na mnogim tržištima u razvoju.

Ukupna investicija u ovaj novi kompleks iznosi preko 2,3 milijarde evra, ali je rečeno da je to neophodna trošak jer su u potpunosti iskorišćeni trenutni kapaciteti, u najvećoj meri zbog razvoja automobila sa alternativnim pogonom. Na većini od dotičnih 11 staza će se obavljati razvoj električnih vozila.

Novi testni kompleks će započeti sa radom 2023. godine, a zaposliće inicijalno 3.300 osoba, dok će dodatnih 550 biti zaposleno naknadno.

 

(256)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments