1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Edge u novom ruhu (galerija)
Ford Edge u novom ruhu (galerija)
0

Ford Edge u novom ruhu (galerija)

346
0
Podelite sa prijateljima:

Prethodna godina je bila teška za Ford. Čelnici američkog giganta odlučili su da se u skladu sa težnjama na tržištu u narednim godinama više posvete tržištu pikap i SUV modela. U skladu sa tim stiže i osveženje za model Edge, najveći SUV ove kompanije u Evropi.

Na Starom kontinentu vlada prava pomama za SUV segmentom, različiti analitičari predviđaju da ova „histerija“ neće nestati u skorije vreme. Ford je jedan od proizvođača koji su na vreme prepoznali okretanje evropskih kupaca ka SUV modelima, a posebno dobru poziciju imaju u Velikoj Britaniji i u Nemačkoj.

Osveženi Edge nasledio je vizuelne elemente od mlađeg brata, modela EcoSport. Novina su nešto agresivniji izgled prednje svetlosne grupe sa LED svetlima koje dolaze kao standard. Novina je i rešetka ovalnog oblika.

Evropski model dobija novi dizel biturbo agregat zapremine dva litra koji će dolaziti u tri različite konfiguracije snage. Najslabiji će imati na raspolaganju 150 konjskih snaga i samo pogon na prednjim točkovima, sledeći po snazi razvija 190 „konja“ i imaće pogon na sva četiri točka. Najsnažnija varijanta raspolagaće sa 238 konjskih snaga i najverovatnije će biti povezan sa osmostepenim automatskim menjačem.

Osveženi Ford Edge dolaziće u četiri paketa opreme: Trend, Titanium, Vignale i ST-line. SUV segment je postao vrlo važan za Fordovo evropsko odeljenje, a prošle godine modeli Kuga, Ecosport i Edge ostvarili su rekordnu prodaju na Starom kontinentu.

 

 

 

(346)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments