1. Home
  2. Vesti
  3. Audi uvodi e-Tag uređaj kao deo opcione opreme
Audi uvodi e-Tag uređaj kao deo opcione opreme
0

Audi uvodi e-Tag uređaj kao deo opcione opreme

945
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je otkrio da će predstaviti integrisanu spravu za elektronsko plaćanje putarine, kao deo opreme svojih vozila koja će se prodavati u kasnijem delu ove godine na američkom tržištu. Na taj način, vozači će biti u prilici da prolaze naplatne rampe na autoputevima, bez potrebe posedovanja dodatnih uređaja, odnosno e-Tagova.

Sprava, nastala kao rezultat primene ove tehnologije, ugrađena je u retrovizor, a njome se upravlja putem funkcija info-zabavnog sistema. U obaveštenju za javnost, izdatom tokom ove nedelje, nemački proizvođač je naveo da će sprava biti kompatibilna sa sistemom za naplatu putarine, širom SAD, kao i jednim delom u Kanadi i Meksiku.

Sprava je nazvana integrisanim modulom za naplatu putarine (ITM), a razvijena je od strane Gentex Corporation, kompanije koja snabdeva nemačkog premijum proizvođača, samozatamnjujućim retrovizorima, za sva vozila iz game.

“Rešenje za plaćanje putarine, koje je smešteno u retrovizor vozila, olakšava pristup i korišćenje državnih autoputeva, a pomaže i u eliminisanju i praćenju više različitih naplatnih računa za praćenje troškova putarina”, navodi se u saopštenju iz Audija.

Vozači će biti u prilici da postavljaju podešavanja ovog uređaja, spram ličnog nahođenja, putem korišćenja poznatog sistema implementiranog u Audi vozila – MMI, uključujući i mogućnost potpunog isključenja ovog sistema. Na osnovu priložene fotografije, zaključujemo da će sistem debitovati na perjanici, kako i priliči, odnosno na prestižnom modelu Audi A8.

Za sada, nema najava o uvođenju ove opcije, za tržišta drugih zemalja, prevashodno iz razloga nekompatibilnosti sa različitim sistemima za naplatu putarine.

 

(945)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments