1. Home
  2. Vesti
  3. 500.000. Fiat 500L sišao s proizvodne trake
500.000. Fiat 500L sišao s proizvodne trake
4

500.000. Fiat 500L sišao s proizvodne trake

447
4
Podelite sa prijateljima:
  • Jubilarni automobil je FIAT 500L Cross sa Multijet motorom zapremine 1,6 litara sa 120 konjskih snaga u bi-kolore sicilijansko narandžastoj boji sa sjajnim crnim krovom
  • Predstavljen na tržištu 2012. i redizajniran 2017. godine, ovaj krosover učvrstio se u samom vrhu svoje kategorije u Evropi u poslednjih pet godina i neprikosnoveni je lider na tržištima Italije i Španije.
  • Posmatrajući 2017. godinu u celini, model FIAT 500L dostigao je udeo na tržištu od oko 22% u Evropi i više od 52% u Italiji. U januaru 2018. godine, prodaja ovog modela u Evropi porasla je za 5% u odnosu na isti period prošle godine.
  • Savršen za savremenu porodicu, FIAT 500L odiše konceptom „kul i sposoban“ (Cool & Capable) kao spoj legendarnog stila modela 500 i funkcionalnosti dizajna Proizvedeno u kompaniji Fiat.

 

Petstohiljaditi primerak modela FIAT 500L sišao je danas sa proizvodne trake fabrike u Kragujevcu u Srbiji. Jubilarni automobil je FIAT 500L Cross sa Multijet motorom zapremine 1,6 litara sa 120 konjskih snaga u bi-kolore sicilijansko narandžastoj boji sa sjajnim crnim krovom. Novi rekord potvrđuje uspeh koji ovaj model beleži od svog predstavljanja na tržištu 2012. godine. Nije potrebno napominjati da se model učvrstio u samom vrhu svoje kategorije u Evropi u poslednjih pet godina i da je neprikosnoveni lider na tržištima Italije i Španije. Zatim, posmatrajući 2017. godinu u celini, FIAT 500L dostigao je udeo na tržištu od oko 22% u Evropi i više od 52% u Italiji. Naglašavajući krosover prirodu ovog modela, automobili Cross i City Cross predstavljeni su prošle godine i doprineli su ovim odličnim rezultatima.

Rezultati prodaje u prvom mesecu 2018. godine čine se jednako pozitivnim. U Evropi je zabeležen porast od 5% u odnosu na isti period prošle godine, dok je u Italiji tržišni udeo u ovoj kategoriji iznosio preko 50%.

Kako bi potvrdio svoju vodeću ulogu na tržištu, model FIAT 500L redizajniran je 2017. godine i sada nudi više prostora, više tehnoloških rešenja i karaktera. Ovaj automobil je savršen za mnogobrojne potrebe jedne savremene porodice i u potpunosti odiše konceptom „kul i sposoban“ (Cool & Capable) kao spoj legendarnog stila modela 500 i funkcionalnosti dizajna Proizvedeno u kompaniji Fiat. Trenutno, gama modela 500L uključuje tri verzije, pri čemu svaka ima sopstveni karakter i posebnu opremu: tu su Cross sa izgledom krosovera, za 25 mm više odstojanja od tla i novim izborom režima, zatim Urban, koji je savršen za život u gradu, kao i verzija Wagon, koja je dostupna sa sedam sedišta. Gamu upotpunjuju model 500L City Cross, urbani krosover za uzbudljive gradske avanture, kao i specijalna serija 500L Mirror sa tehnologijom UconnectTM LINK kojoj se pristupa kroz sistem UconnectTM putem ekrana visoke rezolucije osetljivog na dodir od 7 inča. Ova tehnologija kompatibilna je sa platformama Apple CarPlay i Android AutoTM.

Nije slučajno da je novi rekord zabeležen baš u kragujevačkoj fabrici, koja je u potpunosti renovirana baš za potrebe proizvodnje modela Fiat 500L. Fabrika je otvorena u aprilu 2012. godine, nakon tri godine intenzivnih radova i milijardu evra investicija za nadogradnju infrastrukture, renoviranje objekata i proizvodnih kapaciteta, instalaciju najmodernije opreme i sistema za proizvodnju vozila.  Danas, fabrika u Kragujevcu predstavlja jedan od najsavremenijih proizvodnih pogona u okviru FCA Grupacije širom sveta.

(447)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan

BRAVO OMLADINO!!!! SAMO NAPRED, VI STE NAŠ PONOS 🙂

moron

Čestitke.

Moronov drug

I pozdravi.
🙁

moron

Ne, samo „čestitke i pozdravi“, već „Čestitke, želje i pozdravi!“ 🙂