1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari 488 Pista – prve fotografije
Ferrari 488 Pista – prve fotografije
0

Ferrari 488 Pista – prve fotografije

225
0
Podelite sa prijateljima:

Fotografije koje su procurile ovog jutra nam pokazuju novI, trkačkI nastrojen, Ferrari 488, koji će nositi ime Pista, što u prevodu sa Italijanskog jezika znači – Staza.

Glavna, dugo očekivana, zvijezda Ferrarijevog štanda Salona automobila u Ženevi za tri nedelje, je pred oči javnosti izašao ranije zahvaljujući Američkom portalu Ferrari Chat. Osim fotografija, poznato je ime i osnovne specifikacije ove, trkački orijentisane verzije Ferrarija 488.

Na fotografijama je moguće uočiti veoma agresivne aerodinamičke modifikacije, a najuočljiviji su ogroman prednji spliter, prorezana vrata prednje haube i veoma istaknut difuzor na zadnjem braniku. Sve ove modifikacije bi trebalo da stvore ogromnu količinu vertikalnog aerodinamičkog pritiska i time maksimalno poboljšaju sposobnost brzog prolaska krivina ovog automobila.

Agregat bi trebalo da bude veoma sličan onom koji možemo naći u „običnoj“ verziji 488 GTB, a to je 3.9 l V8 motor. Sigurno je da ni on neće proći bez modifikacija, pa se očekuje da će izgubiti oko 10% mase, ali uz ojačane unutrašnje komponente i većim turbo pritiskom bi trebalo da isporučuje oko 720 ks.

Od ostalih modifikacija, tu će sigurno biti veoma dugačak spisak djelova napravljenih od ugljeničnih vlakana, nove 20-inčne felne sa 40% manjom masom od onih koje se ugrađuju na standardnom 488 i specijalne postavke njihovog fantastičnog, sedmobrzinskog, mjenjača sa dvostrukom spojnicom.

Ferrari do sada nije pokušavao da obori rekord legendarne Nirburgring staze, poznate kao „Zeleni pakao“. Da li možemo, sa dolaskom 488 Piste, očekivati i pokušaj skidanja Porschea sa trona? To nam ostaje da vidimo.

Očekivana početna cijena ovog limitiranog Ferrarija će biti oko 250.000€, a kupovina jednog je veoma teška zbog strogog stava, ovog legendarnog italijanskog brenda, koji zahtjeva prethodno vlasništvo većeg broja regularnih modela.

 

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments