1. Home
  2. Vesti
  3. BMW 320d testiran na manipulativni softver
BMW 320d testiran na manipulativni softver
0

BMW 320d testiran na manipulativni softver

6.73K
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački savezni organ za pitanja saobraćaja  (KBA) je pre nekoliko dana objavio nalaze nakon sprovedenih testova na modelu BMW 320d i potvrdio da je vozilo u potpunosti usklađeno sa regulatornim zahtevima. Testovi su usledili nakon kritika u pogledu prekomerne štetnosti izduvnih gasova iz BMW dizel game, upućenih od strane grupe za zaštitu životne sredine “Deutsche Umwelthilfe” (Akcija za očuvanje prirode Nemačka).

Klaus Frojlih, član Upravnog odbora BMW AG, zadužen za razvoj, izjavio je: “To je pitanje principa, BMW grupa nikada nije manipulisala svojim vozilima i poštujemo sve zakonske zahteve. Naši dizel motori su čisti. Javnost, kao i zakonodavac može da računa sa tim, a pre i iznad svih, to treba da znaju naši klijenti kao i naši zaposleni.”

Nalazi najsvežijih testova koje je sproveo KBA još jednom potvđuju ono što je dokazano brojnim pregledima koje su vlasti mnogih zemalja sprovele nad BMW vozilima: BMW grupa nije sprovodila nikakve protivzakonite aktivnosti, niti je preduzimala nemoralne tehničke mere koje bi bile od odraza na zabeležene emisije štetnih gasova.

Ovo se, prirodno, odnosi i na nedavno kritikovani BMW 320d – kao što to dokazuju temeljno sprovedeni testovi u laboratorijskim i realnim uslovima. Sertifikaciona kuća TÜV Süd, već je potvrdila ove navode koji se odnose na BMW vozila, još tokom 2015. godine: “Cifre koje reflektuju emisije azotnih oksida, za sva testirana BMW vozila, nalaze se u rasponu tehnički objašnjivih i u okvirima su pragova tolerancije. Po našem mišljenju, vozila su pokazala odlične emisione performanse.”

Posebno, ovo znači da je efektivnost sistema koji kontrolišu izduvne gasove, potpuno usklađena sa svakodnevnim ponašanjem za volanom, tipičnog vozača. Nije bilo intervencija u smislu bilo kakve manipulacije, koja bi navela kontrolna tela na eventualan pogrešan zaključak u pogledu štetnih emisija BMW vozila.

Rezultati do kojih je došao KBA, takođe sugerišu da su očitavanja štetnih emisija koje je sproveo “Deutsche Umwelthilfe”, rezultat preforsiranih očekivanja od automobila i primene nereprezentativnih uslova tokom trajanja testa. Stoga, nalazi do kojih su aktivisti za očuvanje životne sredine došli, nisu upotrebljivi niti pokazuju bilo šta što bi moglo biti naučno potkrepljeno.

Frojlih: “KBA testovi pokazuju veoma jasno da pregledana vozila nisu bila predmet manipulativnih radnji. Iz tog razloga, procedure koje je sproveo “Deutsche Umwelthilfe” smatramo amaterskim, a rezultate besmislenim.”

Jedino što Frojlih nije rekao, ali smo sigurnu da je mislio: “Nismo mi ni Daimler a još manje ličimo na Volkswagen grupu. Mi smo BMW AG.”

(6731)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments