1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda napušta BMW kao uzor i okreće se Toyoti Camry!
Mazda napušta BMW kao uzor i okreće se Toyoti Camry!
0

Mazda napušta BMW kao uzor i okreće se Toyoti Camry!

436
0
Podelite sa prijateljima:

U Mazdi su do te mere impresionirani novom Toyotom Camry da japanskih gigant zamenjuje BMW kao uzor.

Potpuno je normalno i logično da proizvođači automobila svoje buduće modele porede sa onima konkurentskih marki, koji su već u prodaji. Mazda, primera radi, držala je BMW kao reper, jer u priličnoj meri deli zajedničku filozofiju sa Bavarcima u vezi sa tim kako treba da izgleda i funcioniše „njegovo veličanstvo“ automobil. Međutim, to se menja, jer se fokus prebacuje na – Toyotu!

Razlog je sledeći: BMW entuzijasti znaju da su se neke stvari promenile što se bavarske marke tiče, kojoj zadovoljstvo u vožnji nije više glavni prioritet, uprkos i dalje aktuelnoj krilatici „ultimativna vozačka mašina“. Način na koji inženjeri kalibrišu osećaj na volanu, odziv motora i zvuk izduva, današnje BMW-ove automobile čini ne tako zanimljivim za vožnju kao što je to slučaj bio nekada, tako da je čuvena konekcija između vozača i mašine gotovo izgubljena.

S druge strane, Mazda želi to da zadrži, da neguje svoju „đinba itai“ filozofiju, tako da zvuči iznenađujuće da se uzor pronalazi u jednom proizvodu Toyote. Ipak, japanska marka je impresionirana onime što su njeni sunarodnici uradili sa novim Camryjem, čiji je inženjering postavio lestvicu na viši nivo.

„Ukoliko se Camry prodavao tako dobro kada je bio dosadan za vožnju, šta će biti sada kada imaju automobil sa sjajnim voznim osobinama“, izjavio je Mazdin inženjer za jedno automobilsko izdanje tokom predstavljanja SkyActiv-X motora sa kompresionim paljenjem, održanim u istraživačko-razvojnom centru kompanije u Irvajnu u Kaliforniji, gde je i testiran prototip.

Mazda se trenutno priprema za premijeru osvežene „šestice“ za evropsko tržište, koja će naravno, biti održana u Ženevi početkom marta. Japanski proizvođač će takođe predstaviti i revolucionarnu SPCCI tehnologiju, odnosno prvi komercijalni benzinski motor s kompresionim paljenjem.

 

(436)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments