1. Home
  2. Vesti
  3. Seat sprema SUV premijeru za Ženevu?
Seat sprema SUV premijeru za Ženevu?
0

Seat sprema SUV premijeru za Ženevu?

171
0
Podelite sa prijateljima:

Posle modela Ateca i Arona, Seat planira još jedan SUV model, najverovatnije pod imenom Tarraco.

Ovu informaciju preneo je nemački automobilski magazin AutoMotorUndSport koji tvrdi iz „proverenih izvora“ da su Španci odabrali pomenuti naziv, iako su još bili ponuđeni i Alboran, Aranda i Avila. Malo nelogično da se skrene sa dosadašnje nomenklature koja počinje na slovo „A“, no nije nemoguće.

Novi Tarraco trebalo bi da se postavi naspram Nissana X-Trail i Hyundaija Santa Fe. Već je poznato da će deliti platformu sa sestrinskim Kodiaqom i manjom Atecom. Paleta motora će sigurno biti veoma opširna, ali je izvesno da će osnovna verzija ovog SUV-a dolaziti sa pogonom isključivo na prednjim točkovima, i šestostepenim manuelnim menjačem.

S obzirom na to da čitava Volkswagen grupacija hita ka elektrifikaciji ne bi bi bilo čudno da se u ponudi nađu blagi hibrid, ili plug-in hibridna varijanta.

Proizvodnja novog Seatovog SUV-a počeće krajem godine u Volkswagenovoj fabrici u Volfzburgu. Mada u Barseloni još uvek ćute, sasvim je moguće da ćemo premijerno Tarraco videti na Salonu automobila u Ženevi.

 

(171)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments