1. Home
  2. Vesti
  3. Italdesign Zerouno targa u Ženevi, kao i leteći automobil
Italdesign Zerouno targa u Ženevi, kao i leteći automobil
0

Italdesign Zerouno targa u Ženevi, kao i leteći automobil

187
0
Podelite sa prijateljima:

Italdesign će proizvesti samo pet primeraka targa dvoseda, koji platformu deli s Audijem R8 i Lamborghini Huracanom.

Čuvena italijanska dizajnerska i inženjerska kuća će u Ženevi debitovati sa Zerouno targa modelom, nakon Zerouno kupea, predstavljenog na prošlogodišnjem salonu kraj Ženevskog jezera.

Italdesign je saopštio da je prodao već dva primerka, po ceni od 1,9 miliona evra (sa porezom). Dva Zerouno kupea su takođe isporučena kupcima, dok su tri u završnoj fazi sklapanja.

Zerouno targa je pogonjen 5,2-litarskim V10 motorom, a poseduje specijalno razvijenu karoseriju od ugljeničnih vlakana, kao i različit enterijer u odnosu na Audijev i Lamborghinijev model.

Zerouno targa je drugi proizvod Itadesignove nove divizije, Automobili Speciali, oformljene prošle godine, koja je zadužena za proizvodnju automobila u limitiranim serijama, u cilju demonstracije mogućnosti i veština u kreiranju prototipova.

Kompania proizvodnju drži strogo u malim serijama da se ne bi ugrozila prodaja etabliranih proizvođača, koji su glavni klijenti u okviru konsaltinga, koji čini osnovu poslovanja firme.

Italdesign, sa sedištem u Monkalijeriju na obodu Torina, osnovali su Đorđeto Đuđaro i Aldo Mantovani, 1968. godine. Kao filijala Audija od 2010., obezbeđuje usluge vezane za stajling, tehnologiju i konsalting, u najvećoj meri za kompanije unutar Volkswagen grupe.

Italdesign cilja proširi poslovanje koje nije vezano za VW za 50 odsto do 2021., u odnosu na 15 odsto prošle godine i 5 odsto 2016. Kompanija očekuje da će prihodi iz 2017. biti objavljeni narednog meseca, kao i da će biti na nivou onih iz 2016., koji su iznosili 165 miliona evra. Prošle godine, prihodi VW grupe su porasli za oko 15 odsto, a zvanični rezultati za 2017. će biti objavljeni sledećeg meseca.

Leteći automobil

U Ženevi, Italdesign će takođe predstaviti evoluciju Pop.Up letećeg automobila, zajedno sa proizvođačem aviona, Airbusom. Pop.Up je vozilo koje nudi brz uslužni prevoz u prenatrpanim metropolama.

Italdesign kaže da će više detalja ponuditi nakon premijere koncepta u Ženevi.

(187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments