1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Mustang najprodavaniji sportski automobil na svetu u 2017. godini
Ford Mustang najprodavaniji sportski automobil na svetu u 2017. godini
0

Ford Mustang najprodavaniji sportski automobil na svetu u 2017. godini

482
0
Podelite sa prijateljima:

Mustang je i prethodne godine bio najprodavaniji sportski automobil na svetu sa nešto manje od 125.000 prodatih komada.

Muscle cars  su očigledno popularni i van SAD, obzirom da se na drugom mestu na listi našao Mustangov večiti konkurent – Chevrolet Camaro. Camara je u 2017. godini stigao do 75.000 kupaca. Treći je još jedan američki snagator – Dodge Challenger.

Mazdin omaleni kabriolet MX-5 uspeo je da se probije na visoku četvrtu poziciju sa skoro 40.000 prodatih automobila. Sledi Chevrolet Corvette, pa Porsche 718 Boxster/Cayman. 

Što se tiče tržišta superautomobila, u prethodnoj godini prodato je ukupno na globalnom nivou 75.400 vozila koja potpadaju pod ovu kategoriju. To je rast od 5,3% u odnosu na 2016. godinu. Ubedljivo najprodavaniji model prethodne godine bio je Porsche 911 – čak 30.700 primeraka ovog automobila je stiglo do novih vlasnika. Prostom matematikom, samo 911-ica ima učešće od gotovo 40% u ovom segmentu. Sledeći najprodavaniji superautomobil je Mercedes SL sa 5.800 prodatih jedinica, na trećoj poziciji je Lexus LC (5.700) dok je četvrti još jedan Mercedes, AMG GT sa 5.100 prodatih automobila.

(482)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments