1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda se suočava sa potencijalnim štrajkovima u Češkoj Republici
Škoda se suočava sa potencijalnim štrajkovima u Češkoj Republici
0

Škoda se suočava sa potencijalnim štrajkovima u Češkoj Republici

393
0
Podelite sa prijateljima:

Sindikati Škodinih fabrika u Češkoj Republici, odbacili su ponudu za plate koje je dalo rukovodstvo ove Volkswagenove filijale, tako da su započele pripreme za mogući prošireni štrajk.

Detalji ponude nisu obelodanjeni, ali su sindikati saopštili da je ona dovoljna da samo pokrije ratu inflacije u zemlji od 2 odsto, uslovno za radnike koji se slažu sa promenom šeme smena.

„Povišica koju poslodavac nudi je nula u ovom momentu, jer su smešni inicijalni predlozi kompanije bili bazirani na uvođenju atipičnog sistema smena“, saopštili su sindikati u jučerašnjoj izjavi.

Škodin portparol je odbio da prokomentariše pregovore, a odbor kompanija će prodiskutovati o situaciji 19. februara.

Inače, Škoda je postala druga najprofitabilnija marka u okviru VW grupe u smislu marže iz poslovanja. Prošla godina je bila još jedna rekordna u nizu, sa globalnom prodajom koja je napredovala 6,6 odsto, na 1,2 miliona vozila.

Na Škodine fabrike u Češkoj se odnosilo 60,7 odsto ukupne proizvodnje automobila u zemlji tokom 2017. Sledi Hyundai i zajednički proizvodni objekat Toyote i PSA grupe. Škodini automobili se takođe proizvode u Kini, Indiji i Rusiji.

 

(393)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments