1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche 911 GT3 ostaje „atmosferski“
Porsche 911 GT3 ostaje „atmosferski“
0

Porsche 911 GT3 ostaje „atmosferski“

312
0
Podelite sa prijateljima:

Na svu sreću, Porsche za sada ne planira da turbo tehnologiju primeni na sve modele.

Postoje premijum i „premijum“ marke, a jasno je kojoj grupi pripada Porsche. Kompanija iz Cufenhauzena se trudi da se drži svojih korena, koliko je god to moguće u današnjoj konfekcijskoj automobilskoj eri.

Dok izveštaji o novom 911 GT3 govore da je izbačena manuelna transmisija, kao i da postoji mogućnost instalacije turbo motora, Porsche uverava svoje kupce da je i dalje posvećen pozadi postavljenim, atmosferskim bokser motorima, kao i manuelnim menjačim, dokle god je to moguće.

Šef Porscheovih GT motorsport i GT road cars odeljenja, dr Frank-Štefen Valizer, odlučno je odbacio izveštaje o tome da će kompletna gama proizvođača biti dostupna isključivo sa turbo motorima. Valizer je izjavio da „atmosferski motori i dalje pristaju sportskim automobilima, kao i da se ne može postići isto sa turbo agregatima“. Potpuno se slažemo s gospodinom Valizerom, a Porsche planira da se bori protiv turbo tretmana čitavog portfolija, „dokle god bude mogao“, dodao je on.

Na pitanje da li bi Porsche mogao da pozicionira motor bliže sredini vozila, što je u suprotnosti sa tradicionalnom postavkom, gde je centar težišta lociran iza zadnje osovine, Valizer je odgovorio da je motor trenutno „na pravom mestu – pozadi“. Isto važi i za manuelni menjač u GT3, koji ostaje tu gde treba da bude.

Glasine su govorile da će novi 911 GT3 odbaciti visokoturažni 4,0-litarski atmosferski bokser, a da će njegovo mesto zauzeti turbo jedinica. Takođe, snaga bi trebalo da se poveća za 10 odsto, sa aktuelnih 500 konja na nekih 550. U svakom slučaju, novi GT3 će sigurno biti snažniji i brži, a vesti koje je saopštio Valizer u svakom slučaju raduju svakog istinskog ljubitelja automobila.

 

(312)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments