1. Home
  2. Vesti
  3. Isplivali tehnički podaci o novoj Supri
Isplivali tehnički podaci o novoj Supri
0

Isplivali tehnički podaci o novoj Supri

311
0
Podelite sa prijateljima:

Nova Toyota Supra biće jedan veoma impresivan automobil, ako je sudeći po najnovijim informacijama koje su procurile iz japanske kompanije.

Prema izvorima japanskog magazina Best Car nova Supra raspolagaće sa 340 konjskih snaga, do „stotke“ će iz mirovanja stizati za 3,8 sekundi, uz masu od 1.496 kilograma. Isti medij navodi da će nadolazeća iteracija Supre biti dugačka 4.380, široka 1.855 i visoka 1.299 milimetara. Spominje se i međuosovinski razmak od 2.470 milimetara.

Japanski automobilski časopis tvrdi i da će nova Supra koristiti agregat od 3 litra sa šest cilindara koji će razvijati 340 konjskih snaga. Snaga će se na točkove prenositi putem osmostepene automatske transmisije. I pogonska jedinica i menjač su revidirani BMW-ovi delovi sa kojim Toyota zajednički razvija Supru odnosno novi Z4.

Što se tiče izgleda novog modela, japanski mediji nisu ništa novo izneli. Na osnovu dosadašnjih špijunskih fotografija jasno je da će nadolazeća Supra naslediti brojne vizuelne odlike konceptualnog automobila FT-1 koji je Toyota predstavila u Detroitu 2014. godine.

Toyota je odbila da komentariše da su izneti podaci istiniti. Nova Supra najverovatnije biće prikazana javnosti na Salonu automobila u Ženevi.

(311)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments