1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Upoznajte Emflux One – Električni superbajk
Upoznajte Emflux One – Električni superbajk
0

Upoznajte Emflux One – Električni superbajk

212
0
Podelite sa prijateljima:

Za razliku od automobilske industrije gde svakodnevno kruže vesti o novim električnim modelima, kod motocikala su takve novosti prava retkost.

Emflux One je prvi supersportski električni motocikl kompanije Emflux Motors sa sedištem Bengaluru u Indiji. Emflux Motors predstavio je ovaj dvotočkaš na manifestaciji Auto Expo u Nju Delhiju.

Ovaj model pokreće električni motor koji razvija 71 konjsku snagu. Sama pogonska jedinica uparena je sa baterijom od 9,7 kWh. Prema informacijama iz indijske kompanije, Emflux One ima autonomiju do 200 kilometara po punjenju kada se koristi u urbanim sredinama i 150 kilometara na auto putu pri krstarećoj brzini od 80 km/h. Valjalo bi napomenuti i da je maksimalna brzina 200 km/h, kao i da do 60 milja na čas (približno 97 km/h), ovaj motocikl stiže za manje od 3 sekunde.

Za punjenje baterija do 80% kapaciteta potrebno je svega 36 minuta na superpunjaču, ili 3 sata ukoliko je motocikl priključen na običnu utičnicu. Garancija na bateriju je pet godina ili 100.000 pređenih kilometara.

Emflux One koristi čelični cevasti ram. Što se tiče ogibljenja, napred je postavljena obrnuta viljuška, dok je pozadi gasni mono amortizer. Opciono, moguće je ovaj model naručiti i sa Ohlins oslanjanjem. Za zaustavljanje je zadužen Brembo, napred su postavljeni dupli diskovi promera 300 milimetara sa četvoroklipnim radijalnim kleštima, dok je pozadi jedan disk od 220 milimetara koji „grizu“ dvoklipna klešta. Naravno, motocikl koristi ABS.

Umesto tradicionalnog instrumentalnog klastera, nalazi se ekran osetljiv na dodir dijagonale 6,8 inča. Na displeju se mogu videti GPS mapei druge vitalne informacije o motociklu. Takođe, Emflux One ima i bluetooth, WiFi hotspot, dve kamere napred, i jednu pozadi.

Interesantan je i sistem park/walk. Aktivira se pritiskom na dugme, te ukoliko želite da se parkirate na nekom vrlo uskom prostoru, upotrebom ovog sistema brzina se ograničava na 3 km/h, a možete se voziti i unazad!

Cena još uvek nije saopštena, ali je Emflux Motors saopštio da će se ovaj model naći na tržištu širom sveta početkom 2019. godine.

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments