1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Suzuki sprema restilizaciju Hayabuse?
Suzuki sprema restilizaciju Hayabuse?
0

Suzuki sprema restilizaciju Hayabuse?

313
0
Podelite sa prijateljima:

Hayabusa, jedna od ikona Suzukija ali i modernog motociklizma, po svemu sudeći spremna je za temeljnu restilizaciju.

Hayabusa je jedan od onih retkih modela koji uspevaju da odole vremenu. Na tržištu se pojavila 1999. i odmah poremetila odnose u niđi supersportskih modela. Međutim otada, promene na ovom moticklu bile su retke, sporadične i definitivno suptilne.

Kada se Hayabusa pojavila 1999. godine, momentalno je uzela titulu najbržeg serijskog motocikla na svetu. Naravno, tu je titulu odavno izgubila, ali je i dalje vrlo impresivna mašina. Suzukijev adut veoma je popularan u SAD i Japanu uprkos godinama koje mu ne idu na ruku.

Mada ćete negde u zvaničnim podacima naleteti na informaciju o dve generacije Hayabuse, ovo ipak nije istina. Isti model nalazi se u proizvodnji od kraja prošlog milenijuma, a 2007/2008. godine ovaj motocikl prošao je tretman osvežavanja. Otada, Hayabusa je dobila Brembo kočiona klešta i ABS, sve 2013. godine.

Suzuki Hayabusa

Stiže nova generacija ili restilizacija?

Naime, već neko vreme u stručnim medijima kolaju glasine da Suzuki sprema velike promene za Hayabusu za 2019. godinu, jer će tada ujedno biti i dvadeseti rođendan ovog modela.

Glasine su započeli japanski mediji, ali i jedan italijanski magazin (Insella). Oni navode da će Hayabusa dobiti novi motor zapremine 1,440 kubnih centimetara. Uz to će doći i bolji, lakši i čvršći ram, poluaktivno ogibljenje kao i poboljšani ABS sistem.

Naravno, doći će i do mnoštva estetskih promena, obzirom da je Hayabusin izgled uveliko zastareo.  Ukoliko restilizacija bude obavljena kako se to i očekuje Hayabusa će još dugo vremena opstati na tržištu. Lepo je videti da je svetla budućnost pred jednom legendom motociklizma.

 

(313)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments