1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Kia Ceed u Ženevi
Nova Kia Ceed u Ženevi
0

Nova Kia Ceed u Ženevi

291
0
Podelite sa prijateljima:

Kia za Ženevu priprema novi Ceed. Nije greška, nema više čuvenog „apostrofa“ u nazivu (konačno).

Treća generacija Ceeda je na pragu, a oficijelni debi je zakazan za 88. Salon automobila u Ženevi, gde će se uz hedžbek sa petoro vrata pojaviti model u drugačijoj karoserijskoj konfiguraciji. Mada identitet Ceedovog derivata nije još uvek poznat, gotovo je sigurno da je reč o karavanu.

Što se priloženog rendera tiče, on izgleda više nego obećavajuće. Pred nama je hedžbek koji izgleda mnogo atraktivnije od naglašeno konzervativnog Hyundaija i30. Čak, sama forma naginje više ka sportski izražajnijem pro cee’du. Ipak, po svemu sudeći, kupe verzija se neće naći u novoj generaciji zbog slabe potražnje. Njegovo mesto bi trebalo da zauzme atraktivni „shooting brake“, koji će navodno imati i krosover verziju.

Kako god, novajlija izgleda definitivno „agresivnije“ u odnosu na odlazeći model, a anfas je varijacija na temu Stingera i Fortea. Špijunske fotografije takođe sugerišu da je do značajnih promena došlo i kod zadnjeg dela, kao i unutar kabinskog prostora.

Konačno, korejska marka će izbaciti apostrof iz naziva modela, tako da će on vernije prenositi poruku – Community of Europe with European Design. Kao i prethodni modeli, i novi Ceed je dizajnerski kreiran u evropskom centru kompanije u Frankfurtu.

 

(291)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments