1. Home
  2. Vesti
  3. Zanimljivost dana – Prodaja VW grupe po kontinentima. Ko je ovde lud?
Zanimljivost dana – Prodaja VW grupe po kontinentima. Ko je ovde lud?
3

Zanimljivost dana – Prodaja VW grupe po kontinentima. Ko je ovde lud?

814
3
Podelite sa prijateljima:

Prema podacima iz poslednjih objavljenih konsolidovanih finansijskih izveštaja Volkswagen grupe za 2016. godinu, moć i uticaj kompanije je drastično je veći u Evropi nego u ostatku sveta.

Nemačka Ostala evropska tržišta Severna Amerika Južna Amerika Azija i Pacifik Ukupno
2016. godina
43.634 94.445 35.454 7.973 35.761 217.267
2015. godina
42.248 90.287 35.384 10.148 35.225 213.292

U tabeli su izraženi milioni evra prihoda.

Naime, čak 63,55% odnosno 62,14% za godinu ranije, globalne prodaje se odnosi na Evropu. Još su upečatljiviji podaci koji govore o popularnosti VW brendova u Nemačkoj u poređenju sa ostatkom sveta. U poslednjoj godini za koju su obelodanjeni zvanični podaci, prodaja VW grupe u Nemačkoj, veća je od ukupne prodaje na tržištima Severne i Južne Amerike zajedno. Podatak je još frapantniji ukoliko se uporedi broj stanovnika koji živi na teritoriji najrazvijenije evropske države sa populacijom na oba američka kontinenta.

Pored toga, cela Azija i Australija apsorbuju značajno manji broj automobila (rezervnih delova, pogonskih sklopova i ostalih proizvoda i usluga) koji nose neku od oznaka na koju VW grupa polaže pravo, nego što „proguta“ nemačko tržište.

 

(814)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Moronov drug

Naravno, kada u Evropi imaju najviše „svojih“ medija.

J4ZZ3R

Meni je ovo frapantno, a pogotovu cinjenica da Honda ima istu situaciju, ali u suprotnom smeru tj. ispod 1% u Evropi, a u Americi i Aziji medju liderma.

Imao sam prilike da nedavno citam poslednji broj cuvenog Consumer Reporta i zanimljivo da, mada hvale VW enterijer i zabavan osecaj u voznji, pouzdanost ocenjuju najgorim ocenama, maltene na nivou Fiata.

Crazy world

moron

Ako im.je kvalitet dostigao nivo fiata, onda za njih ima šanse☺