1. Home
  2. Vesti
  3. Špijunaža: Audi A6 Avant
Špijunaža: Audi A6 Avant
0

Špijunaža: Audi A6 Avant

309
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija Audijevog modela A6 definitivno debituje ove godine, a prema nezvaničnim najavama, premijera će se odigrati na Salonu automobila u Ženevi.

Uz regularni sedan stiže i praktičnija, karavanska varijanta, koja u Audijevoj nomenklaturi tradicionalni nosi oznaku Avant. Novi A6 Avant postaviće se naspram Serije 6 Touring, E klase T-Model, Volvoa V90… Očekuje se da će nova iteracija biti evolutivni iskorak u odnosu na prethodnu, kao i da će A6 naslediti neke od odlika većih modela.

U unutrašnjosti će gotovo sigurno doći do nasleđivanja enterijera iz A8, dok se u eksterijeru očekuje vidljiv uticaj novog A7. Nažalost, prema dostupnim špijunskim fotografijama ni novi A6 neće se izboriti sa epidemijom lažnih detalja, odnosno imaće jedan pravi i jedan lažni završetak izduvne cevi.

Na osnovu fotografija da se zaključiti da fotografisani prototip ima quattro pogon. Što se tiče palete motora očekuje se da će u ponudi biti niz benzinskih i dizel agregata. U Audiju očekuju da će 3,0 TDI motor odigrati veliku ulogu na evropskom tržištu, ali će biti ponuđeni i manji, dvolitarski dizelaši. Prvi put, Audi će ponuditi blagi hibridni sistem povezan sa TDI agregatima. Većina motora biće uparena sa osmostepenom automatskom transmisijom.

Očekuje se i da će se pojaviti performantna, S6 Avant verzija, koja će koristiti 2,9-litarski twin turbo V6 motor, a najavljeno je da bi ovaj model mogao poneti i V8 agregat sa više od 560 konjskih snaga.

(309)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments