1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda VISION COUPE osvojio nagradu za najlepši koncept
Mazda VISION COUPE osvojio nagradu za najlepši koncept
1

Mazda VISION COUPE osvojio nagradu za najlepši koncept

885
1
Podelite sa prijateljima:

• Japanski proizvođač je drugi put u tri godine osvojio ovu prestižnu nagradu

• Elegantna limuzina sa četvoro vrata personifikuje evoluciju KODO dizajna uz posvetu prošlim generacijama Mazdinih coupea

Mazda VISION COUPE je osvojila nagradu za „Najlepši koncept automobil godine“ na 33. Međunarodnom automobilskom festivalu. Mazdin globalni direktor dizajna, Ikuo Maeda, primio je juče nagradu na svečanosti u Parizu zajedno sa svojim timom dizajnera.

Žiri, koji uključuje stručnjake iz automobilske industrije i automobilskog sporta, kao i renomirane arhitekte i modne dizajnere, izabrao je u oktobru u Tokiju predstavljeni VISION COUPE ispred još devet modela nominovanih ove godine za prestižnu nagradu: Audija Aicon, BMW-a i-Vision Dynamics, koncepta Kia Proceed, Lamborghinija Terzo Millennium, Mercedes-Benza AMG GT Concept, Mercedes-AMG-a Project One, Vizije Mercedes Maybach 6 Cabriolet, Nissana Vmotion i Peugeota Instinct.

Mazda je istu nagradu osvojila i pre dve godine svojim zadivljujućim konceptom RX-VISION. Kao što samo ime sugeriše, VISION COUPE, isto kao i RX-VISION, personifikuje viziju Mazdinog dizajna nove generacije. Skladne i tečne proporcije limuzine sa četvoro vrata, sa kabinom pomerenom prema nazad, u stvari su karakteristike klasičnog kupeovskog dizajna, donoseći pritom snažan akcenat na kretanje prema napred, tipično za sportske automobile visokih performansi.

„VISION COUPE koristi refleksije kako bi izrazio osećaj vitalnosti, što je sledeći korak za dizajn KODO“, izjavio je Ikuo Maeda, čije je puno zvanje izvršni direktor zadužen za dizajn i stil marke. „Ovaj automobil personifikuje delikatnu japansku estetiku i vrlo je prijatno primiti priznanje ovde u ‘Gradu umetnosti’ samo dve godine nakon što je RX-VISION dobio istu čast. Nastavljajući da stvaramo automobile prema globalnim željama želimo da zadržimo naš identitet japanske marke.“

 

Jednostavna forma „jednog poteza“ snažno izražava utisak brzine. Istovremeno, unutrašnjost koristi koncept tradicionalne japanske arhitekture kako bi se stvorio stepen trodimenzionalne dubine koja stvara opušten prostor. Konačno, ime koncepta povezano je se 50-godišnjom tradicijom elegantnih Mazdinih kupea kao što je Luce Rotary, poznata i kao Mazda R130. VISION COUPE će biti izložen do 4. februara u pariskom Hôtel National des Invalides na izložbi koncept automobila Međunarodnog automobilskog festivala. Festival godišnje privuče oko 35.000 posetilaca.

(885)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Miki

Neverovatno koliko je atraktivan koncept. Mazda ima fenomenalan crtački tim. Gledajući ovo, radujem se novoj Mazdi 6!