1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat Tipo Sport u Ženevi
Fiat Tipo Sport u Ženevi
0

Fiat Tipo Sport u Ženevi

865
0
Podelite sa prijateljima:

Dve godine nakon premijere Fiat Tipa u Ženevi, italijanska marka bi mogla da predstavi i „naoštreniju“ verziju.

Mada ništa nije zvanično potvrđeno, kolaju glasine o Tipo Sport verziji, koja bi trebalo da se pojavi u Ženevi sledećeg meseca.

Ove godine Tipo puni 30 godina, a Fiat će sigurno to iskoristiti u cilju promovisanja ovog modela, koji je ponovo uveden u gamu 2015. U prethodnim generacijama, najsnažnije verzije modela su raspolagale sa 148 ks, dok je sada popularni Tipo dostupan sa štedljivim 1,3-litarskim i 1,6-litarskim agregatima.

Trenutno nema mnogo konkretnih informacija u vezi sa Tipo Sportom, ali trebalo bi da vizuelno bude distanciran od ostatka porodice. Treba očekivati drugačije odbojnike, sportske pragove, veće točkove i naravno sportske detalje na karoseriji.

Tipo je jedan od najbolje prodavanih Fiatovih modela u Evropi sa kombinovanim isporukama u regionu od preko 110.000 jedinica.  Naravno, najveće tržište je italijansko, sa 56.046 prodatih primeraka. Sledi Turska, sa 41.000. Ono što je takođe interesantno je da se Tipo u Meksiku prodaje pod Dodge Neon oznakom, u sedan varijanti.

 

(865)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments