1. Home
  2. Sport
  3. Fernando Alonso voziće i u WEC ove sezone
Fernando Alonso voziće i u WEC ove sezone
0

Fernando Alonso voziće i u WEC ove sezone

169
0
Podelite sa prijateljima:

Dvostruki prvak Formule 1, Fernando Alonso, voziće za tim Toyota Gazoo u WEC šampionatu, pored angažmana za McLaren u F1. Prema najavama Španac će 2018. godine učestvovati u ukupno 25 trka u oba šampionata.

Alonso će se takmičiti na svim trkama u Formuli 1, i onima u WEC u kojima će mu to vreme dozvoliti. Za sada, jasno je da će Španac učestvovati na čuvenoj trci u Le Manu. Povodom toga Alonso je izjavio „Le Man pratim već godinama i dugo sam želeo da učestvujem. Endurance trke su veoma različite od F1 i za mene će ovo biti novo iskustvo“.

U WEC šampionatu Alonso će upravljati automobilom pod brojem 8, a u timu sa njim naći će se i njegove nekadašnje F1 kolege, Sebastijan Buemi i Kazuki Nakađima. Španac će debitovati u WEC seriji u Belgiji na stazi Spa. 

Španca će tokom odsustva u WEC menjati Entoni Dejvidson, nekadašnji prvak ove serije iz 2014. godine, koji je uzgred titulu osvojio takođe sa Toyotom.

Model TS050 Hybrid koji Toyota koristi ostao je nakon povlačenja Porschea i Audija jedini hibridni automobil u klasi LMP1.

Alonso se nada većoj konkurentnosti McLarenovog bolida u Formuli 1, nakon što je ovaj tim raskinuo ugovor sa dobavljačem motora Hondom. McLaren će u 2018. godini koristiti Renaultovu pogonsku jedinicu, a prelazak na novi agregat bio je jedan od uslova Španca za ostanak u McLarenu.

Nedavno je Luis Hamilton u intervjuu za britanske medije naglasio da Alonsoa vidi kao najsposobnijeg vozača među aktuelnim pilotima u Formuli 1.

(169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments