1. Home
  2. Vesti
  3. Kako ubrzava Audi A8? Fantastično! (video)
Kako ubrzava Audi A8? Fantastično! (video)
0

Kako ubrzava Audi A8? Fantastično! (video)

22.45K
0
Podelite sa prijateljima:

Novi A8 ima pregršt napredne tehnlogije, luksuzan enterijer, ali daleko od toga da ne može ponuditi pravo vozačko zadovoljstvo.

Na snimku koji se nalazi u dnu teksta možete pogledati ubrzanje modela A8 55 TFSI, kako se od sada označavaju Audijevi automobili po novoj nomenklaturi koju je usvojila ova kompanija. Pod haubom se nalazi 3,0-litarski V6 motor sa 340 konjskih snaga i 500 Nm obrtnog momenta. U pitanju je agregat koji se može naći u modelima Porschea Panamera i Cayenne, kao i u Audijevim S4/S5, doduše sa različitom izlaznom snagom.

Snaga se na sve točkove prenosi putem osmostepenog automatskog menjača, te je novom A8 do 100 km/h potrebno samo 5,6 sekundi. Ovo je navela fabrika, ali testiranja pokazuju da je A8 brži za jednu desetinku do stotke i da je vreme potrebno za ubrzanje zapravo 5,5 sekundi.

Možda ove cifre nisu impresivne iz ugla nekog supersportskog automobila, ali za model koji je teži nešto više od dve tone i sa dužinom od 5,3 metra, zaista su fantastične.

Kako izgleda ubrzanje A8, pogledajte u snimku:

(22453)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments