1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep sprema manji model od Renegadea?
Jeep sprema manji model od Renegadea?
0

Jeep sprema manji model od Renegadea?

190
0
Podelite sa prijateljima:

U razgovoru sa novinarima na Salonu automobila u Detroitu. šef Jeepa, Majk Menli, potvrdio je da ovaj proizvođač razmatra uvođenje novog modela, koji bi ujedno bio najmanji automobil u gami.

Menli naglašava da ovaj model ne bi bio namenjen za američko, već isključivo evropsko tržište, gde je takav tip vozila daleko popularniji. Ukoliko Jeep zaista odluči da proizvodi ovakav automobil, gotovo sigurno će se osloniti na Fiatovo ogromno iskustvo u ovoj oblasti. Američki novinari navode da bi budući model izvesno bio postavljen Fiatovu Mini platformu koju već koriste Fiat 500, Panda i Lancia Ypsilon. Prema prvim procenama ovakav automobil svakako bi bio kraći do četiri metra.

Dobar indikator za Jeepovog mališana svakako je Fiat Panda Cross koja se vrlo dobro prodaje u Evropi. S obzirom na to da će se sledeća generacija Pande proizvodite u Fiatovoj fabrici u Poljskoj, trenutni pogon u Italiji mogao bi postati dom za Jeepov najmanji SUV.

Konačna odluka u ovom modelu biće doneta do juna ove godine, kada će Jeep predstaviti plan za period do 2022. godine.

 

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments