1. Home
  2. Vesti
  3. Audi prodao 1.878.000 automobila u 2017. godini
Audi prodao 1.878.000 automobila u 2017. godini
0

Audi prodao 1.878.000 automobila u 2017. godini

348
0
Podelite sa prijateljima:

Protekla, 2017. godina, bila je rekordna za Volkswagen grupaciju koja je 12 meseci prodala 10,74 miliona vozila.

Uspehu je svakako doprineo i premium brend u okviru grupacije – Audi. Audi je drugi po prodaji u okviru grupe, iza Volkswagena, a u prethodnoj godini do novih vlasnika je stiglo 1.878.100 automobila. Ovo je porast od 0,6 procenata u odnosu na 2016. godinu. Samo u decembru Audi je prodao 180.200 vozila.

Audi je nedavno saopštio i da je ostvario znatne uštede zahvaljujući predlozima radnika. Na osnovu sprovedenih ideja zaposlenih, ova kompanija ustvarila je uštedu od 100 miliona evra!

U budućnosti Audi, kao i celu Volkswagen grupaciju, čeka sve veća elektrifikacija game. Model e-tron koji će poneti Audijev električni barjak je uveliko u razvoju. S druge strane, očekuje se da će 2018. godina biti još uspešnija za Audi, obzirom da će gotovo izvesno u Ženevi premijerno prikazati novi A6.

Nova generacija A6 preuzeće neke od vizuelnih odlika aktuelnog A7, a što se tiče motorizacije, u ponudi će biti široka paleta agregata, uključujući motore sa četiri i šest cilindara. Posebno je interesantan trolitarski V6 TFSI agregat koji razvija 250 kW snage i 500 Nm obrtnog momenta. Ova pogonska jedinica u modelu A7 omogućava tom automobilu da do „stotke“ poleti za 5,3 sekunde i dostigne elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

 

(348)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments