1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Mercedes nema problem s pravilom tri pogonske jedinice po sezoni
Mercedes nema problem s pravilom tri pogonske jedinice po sezoni
0

Mercedes nema problem s pravilom tri pogonske jedinice po sezoni

211
0
Podelite sa prijateljima:

Potez Formule 1 u vezi sa uvođenjem pravila od tri motora tokom sezone (2018.), kažu u Mercedesu, nije nikakva „nova nauka“.

Ove godine, vozači će dobijati kazne na gridu već posle tri iskorišćena SUS agregata MGU-H jedinicia ili turbo punjača. Ranije je limit bio četiri.

Endi Kauel, šef High Performance Powertrains ogranka, koji proizvodi agregate uz pomoć kojih je Mercedes osvojio poslednje četiri titule, kaže da timovi ne treba da dožive poslednju promenu kao ograničavajuću, jer se samo nastavlja trend koji je započeo 2004.

„Prelazak na tri motora znači da svaka pogonska jedinica treba da izdrži sedam trka umesto pet“, rekao je Kauel. „To je razuman korak ali u poslednjih 10 godina, svaki inženjer je morao da produžava vek komponenti, tako da se ne radi o novoj nauci, već samo drugačijoj brojki.

Mi smo imali kvalifikacione motore kada su bili dozvoljeni, ali smo tada rekli da je besmisleno imati kvalifikacioni motor, a onda se prebaciti na motor za trku. Agregat treba da bude istih specifikacija tokom čitavog trkačkog vikenda. Poenta je u ostvarivanju kvalifikacionih performansi i trkačke pouzdanosti.

Zatim smo rekli da jedan motor bude za dva trkačka vikenda, zatim osam motora po vozaču, a nakon toga pet jedinica po vozaču, jer je KERS bio potpuno besplatan, a sve je rađeno zbog troškova.“

Elektronski elementi pogonske jedinice će biti dodatno ograničeni, sa samo dve MGU-K jedinice po vozaču u sezoni.

Biće interesantno videti kako će se proizvođači motora snaći s novim pravilnikom, mada sve „miriše“ da ovo ide pre svega Mercedesu u korist.

(211)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments